Podali smo predlog za javno objavo točkovnika vrednotenja vlog prispelih na javni razpis v občini Domžale

V okviru pregleda javnih praks in politik otrok in mladih v občini Domžale ter priprave Analize javne politike in dejanskega stanja na področju mladine in mladinskih dejavnosti v občini Domžale v letu 2018 smo na Stičišču NVO osrednje Slovenije na Občino Domžale naslovili pobudo za javno objavo meril, skupaj s točkovnikom.

Merila so tisti kriterij, ki je v pomoč prijaviteljem pri pripravi kvalitetnega programa oziroma projekta. S sledenju meril in možnim točkam prijavitelji lažje in bolj kvalitetno pripravijo program oziroma projekt, z vsemi tistimi aktivnostmi, ki bodo zadovoljila pričakovanja razpisovalca. Oziroma pripravijo aktivnosti, ki bodo prispevale k doseganju ciljem občine. Navsezadnje pa javna merila in točkovnik pomenijo tudi večje zaupanje v same rezultate vrednotenja prijav. Saj je že vnaprej jasno kaj in kako se bo določila višina doseženih točk. Le merila, skupaj s točkovnikom predstavljajo jedro transparentnosti.

Prav tako pa smo predlagali, da se merila po potrebi prilagodijo strateškim ciljem občine na področju mladih in oziroma otrok. Dobre izkušnje pri pripravi meril in točkovnika v okviru delovne skupine (sestavljena tudi iz predstavnikov nevladnih organizacij) imajo med drugimi tudi  v občinah Postojna in Hoče – Slivnica.

 

Pobuda Stičišča NVO osrednje Slovenije za

javno objavo točkovnika za sofinanciranje programov

in projektov dela z mladimi

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00