Spletno usposabljanje ZaNVO: Usposabljanje A B CERV

Spoznajte priložnosti programa CERV. Pridružite se nam na interaktivni delavnici, na kateri boste spoznali program CERV (Državljani, enakost, pravice in vrednote) – največji evropski program, ki spodbuja in varuje temeljne vrednote in pravice in priložnosti, ki jih ponuja v letu 2023.

CERV  - Državljani, enakost, pravice in vrednote (Citizens, Eqality, Rights, Values) je okoli 1,55 milijarde EUR vreden centraliziran evropski program, s katerim želi Evropska komisija zaščititi in spodbujati pravice in vrednote, kot so zapisane v Pogodbah EU in Listini o temeljnih pravicah. Program je nastal z združitvijo programa Evropa za državljane in programa Pravice, enakost in državljani.

Program CERV s podporo organizacijam civilne družbe krepi pravice in vrednote, skupne vsem državam članicam EU, za katere so značilni pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost in enakost med spoloma, in s spodbujanjem državljanskega in demokratičnega sodelovanja podpira razvoj odprtih, na pravicah temelječih, demokratičnih, enakopravnih in vključujočih družb, ki temeljijo na vladavini prava. Družbe, ki spodbujajo državljane k aktivnemu državljanstvu in na podlagi skupnih vrednot, zgodovine in izkušenj, bogatijo raznolikost Evropske unije.

Delate na enem od naštetih področij in iščete vire financiranja svojih projektov?

  • človekove pravice,
  • pravice otrok in invalidov,
  • boj proti vsem vrstam diskriminacije,
  • boj proti nasilju,
  • obujanje zgodovinskega spomina,
  • spodbujanje participacije in aktivnega državljanstva na vseh EU ključnih področjih (npr. okolje, človekove pravice, solidarnost…).

Delavnica je namenjena vsem, ki verjamete, da lahko prispevate k razvoju demokratične in vključujoče družbe.

Termin:

torek, 31. 1. 2023, med 17.00 in 19.00, preko platforme ZOOM

Prijava:

Za prijavo izpolnite spletni obrazec na tej povezavi, najkasneje do 29. januarja 2023.

***

Brezplačno spletno usposabljanje organizira ISKRA – Stičišče NVO Istre in Krasa v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo. Kot del mreže ZaNVO Regionalni center NVO nudi podporno okolje nevladnim organizacijam v zasavski regiji, svoje regijsko stičišče poiščite na povezavi www.zanvo.org.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00