SMS obveščanje prostovoljcev v regiji

V tem času se je še toliko bolj izkazala potreba po pomoči prostovoljcev. Tako smo v okviru Regionalnega centra NVO vzpostavili sistem obveščanja posameznikov, prostovoljcev o potrebah po vključevanju v prostovoljska dela v zasavski regiji preko sms obvestil.

 

Sporočite nam vaše potrebe po prostovoljcih, ki jih bomo razposlali preko različnih kanalov, tako da pridobite dodatne prostovoljce za izvajanje vaših aktivnosti.

Nevladne organizacije in javne zavode s prostovoljskim programom vabimo, da nam konkretne potrebe po prostovoljcih, ki bi jih preko sms obvestil posredovali potencialnim prostovoljcem sporočite preko obrazca, ki je dostopen na tej povezavi.

Vse potrebe po prostovoljcih bomo poleg obveščanja preko sms obvestil vpisali tudi v posredovalnico prostovoljskih del na Slovenski filantropiji in prostovoljska dela posredovali preko naših kanalov:

spletna stran www.consulta.si,

FB stran https://www.facebook.com/PodporazaNVO/,

FB skupina https://www.facebook.com/groups/ZLHTnvo/,

e-obvestilnika Regionalnega centra NVO

ter preko obvestil pridruženih partnerjev.

Postanite naši partnerji pri spodbujanju prostovoljstva v regiji.

S pridruženimi partnerji kot so občine, mediji, mladinski centri, centri za socialno delo, nevladne organizacije, javni zavodi idr. želimo še razširiti bazo prostovoljcev in posredovati informacije o prostovoljskih delih, ki se jim lahko le-ti pridružijo. Če se vidite med temi organizacijami in imate možnost, da morda preko svojih kanalov ali v svojih prostorih objavljate aktualna prostovoljska dela nam to sporočite, da vas vključimo in posredujemo aktualne potrebe.

Vključiti želimo čim več posameznikov, potencialnih prostovoljcev, ki bi se pridružili konkretnim prostovoljskim aktivnostim. 

Vabimo vas, da tudi v okviru vaše organizacije povabite svoje uporabnike, člane, prostovoljce v prostovoljski klub za prejemanje sms obvestil ter s tem izkoristite možnost, tako obveščanja svojih prostovoljcev o prostovoljskih delih, kot potencialno vključitev novih prostovoljcev. Povabilo posameznikom, da se vključijo v prostovoljski sms klub je dostopno na tej povezavi. Pomagajte graditi prostovoljstvo v zasavski regiji in povabilo posredujte tudi preko svojih kanalov (objav na spletni strani, socialnih omrežjih, obvestilih idr.).

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 059 927 619.

Za prijavo na sms obvestila pošlji na 030 400 444 sporočilo z vsebino PRIJAVA in OBČINE iz zasavske regije v katerih si pripravljen pomagati.

Še nekaj priporočil Slovenske filantropije za vključevanje in delo s prostovoljci

Usposobite in zaščitite prostovoljce na terenu.

Zaradi navodil in priporočil o omejitvi gibanja, nedelovanja določenih služb in servisov ter pomanjkanja nekaterih delavcev, so se povečale potrebe po prostovoljcih, ki sicer teh del v običajnih razmerah ne opravljajo (oz. jih v veliko manjši meri). Prostovoljci so tako aktivirani pri nakupovanju živil oz. nujnih pripomočkov za ranljive skupine, pri pripravi in prevozu obrokov, pri varstvu otrok in delu v socialnovarstvenih ustanovah. Če tudi vi vključujte prostovoljce v katero od teh aktivnosti jih dobro seznanite z ukrepi preprečevanja širjenja okužbe ter jih opremite za varno delo. Povežite se z lokalno organizacijo Rdečega križa, obrnite se na civilno zaščito in Zdravstveni dom ter prostovoljcem priskrbite potrebno zaščitno opremo in navodila. Kratka navodila za prostovoljce, ki pomagajo ljudem v soseščini je pripravil tudi RKS-OZ Zagorje ob Savi.

Na teren pošljite le preverjene in usposobljene prostovoljce za delo z uporabniki.

Ker je na terenu ogromno prostovoljcev, ki že pomagajo ali pa bi radi ponudili pomoč tistim, ki jo potrebujejo so na Slovenski filantropiji pripravili tudi brezplačno e-izobraževanje za prostovoljce. Tako da bodo ti pred začetkom dela opremljeni z ustreznimi znanji za nudenje pomoči. Obravnavane teme so pomembne za vsakega prostovoljca, ne glede na to v katero področju prostovoljstva se vključuje. Tiste, ki sicer v vaši organizaciji morda ne delajo na terenu ali z uporabniki izobrazite. Prostovoljec, ki ne ve, kje so meje njegove pomoči, lahko na koncu naredi več škode kot koristi.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.