Pestro festivalsko vzdušje v Litiji

Festival skupnosti "Ohranjamo tradicijo, gradimo skupnost" ob občinskem prazniku občine Litija je bil letos znova priložnost za krepitev povezav med občani in predstavitev bogate kulturne, športne ter družbene ponudbe občine. Dogodek, ki je potekal v soboto, 8. junija 2024, od 9.00 do 13.00 na prostoru pred Mestnim muzejem je pritegnil številne obiskovalce.

Lokalna društva, javni zavodi ter krajevne in mestne skupnosti so predstavili svoje aktivnosti, projekte in dosežke. Obiskovalci so lahko pridobili vpogled v raznolike dejavnosti in možnosti sodelovanja, ki jih ponujajo te organizacije.

Letošnjo vodilno vlogo je prevzel Svet za medgeneracijsko sodelovanje, sodelovale pa so krajevne skunposti Gaborvka, Hotič, Jevnica, Konjšica, Kresnice, Polšnik, Ribče, Sava, Spodnji Log, Vače in mestna skupnosti Litija. Pestre predstavitve, program, degustacije so pripravila društva: Društvo raznolikost, Konjeniško društvo Jesenje – Geoss, Društvo podeželskih žena in deklet Polšnik, Društvo žena in deklet Vače, Društvo upokojencev Litija, Društvo univerza za tretje življenjsko obdobje, Košarkarski klub Litija, KLIŠE, Društvo Lojtra, Zavod ZON, Društvo diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji, Društvo kreativnih dejavnosti Enkraten teater, PGD Litija, OZ RK Litija, Društvo Lila, Vinogradiško društvo Štuc, KORK Sava, KUD Jevnica in Karate klub Kensei. Program, predstavitve in pogostitev so dopolnili Volk turjaški – pivovar iz Gabroske gole, Klinc Anton iz Gabrovke z nakitom, Domačija Južnik in Zgornjega Hotiča, vizualna umetnica Kaja Upelj, slikarka mandal Viktorija Benčič, Mesarija Frticam, Glasbebna šola Litija, Center za krepitev zdravja, ZKMŠ Litija, Knjižnica Litija, IC Geoss, Robit Robert Žurga s.p., Bunny&Co. d.o.o., Sasha´s sweets slaščice, TIC Litija in Regionalni center NVO.

Na odru pred Mestnim muzejem so potekali številni kulturni nastopi, vključno z glasbenimi točkami, pevskimi zbori in nastopi učencev glasbene šole.

Organizirane so bile različne delavnice za otroke in odrasle, kjer so se udeleženci lahko preizkusili v ustvarjalnih, športnih in izobraževalnih aktivnostih. Posebno priljubljene so bile ustvarjalne delavnice za otroke, kjer so lahko risali, barvali in izdelovali različne izdelke.

Na stojnicah s hrano in pijačo so obiskovalci lahko poskusili lokalne specialitete in uživali v okusnih prigrizkih ter napitkih. Ponudba je zadovoljila različne okuse.

Festival skupnosti je bil odlična priložnost za povezovanje lokalne skupnosti, izmenjavo idej in krepitev občutka pripadnosti med občani. Dogodek je pokazal bogato kulturno in družbeno življenje v občini Litija ter spodbudil sodelovanje med različnimi deležniki.

Prav vsi so zaslužni da smo skupaj ustvarili pestro dogajanje. Hvala vsem, kot tudi vsem obiskovalcem. Veselimo se ponovnega druženja prihodnje leto.

Dogodek smo organizirali: Občina Litija, ZKMŠ Litija, Regionalni center NVO in Razvojni center Srca Slovenije.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00