Okrogla miza o prostovoljstvu v občini Litija

V četrtek, 27. maja 2021, je v Litiji potekala Okrogla miza o prostovoljstvu v občini Litija. Na Okrogli mizi, ki je bila organizirana v okviru 2. Festivala za medgeneracijsko povezovanje v občini Litija, smo sodelovali tudi predstavniki Regionalnega centra NVO. 

Zbranim smo predstavili naše aktivnosti na področju prostovoljstva ter kako s svojimi aktivnostmi pripomoremo k povezovanju prostovoljcev in različnih organizacij, ki imajo potrebo po prostovoljskem delu. Pri tem smo izpostavili SMS klub s katerim prostovoljce v zasavski regiji obveščamo o priložnostih za prostovoljsko delo.

Vsi, ki si želite del svojega časa nameniti prostovoljstvu pa ne veste kje najti organizacije, ki potrebujejo pomoč se lahko prijavite tako, da pošljete sms s ključno besedo PRIJAVA na telefonsko številko 030 400 444.Po prijavi boste o priložnostih za prostovoljsko delo obveščeni z sms sporočilom.

Nevladne organizacije in javne organizacije s prostovoljskimi programi v občini Litija so zelo aktivne na področju prostovoljstva in imajo nešteto idej kako prostovoljce vključevati v aktivnosti. A kljub temu še vedno obstaja prostor za izboljšave in napredek. Zbrani na okrogli mizi so med pogovorom izrazili željo za še več sodelovanja med različnimi organizacijami ter reorganizacijo področja prostovoljskega dela z namenom doseganja čim večjega števila ljudi. Tako prostovoljcev kot takih ki jim prostovoljci lahko na različne načine pomagajo. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru