Napovedujemo akcijo NVO gre v šolo

Akcijo NVO gre v šolo, ki smo jo do sedaj izpeljali že 6 krat prav gotovo že poznate. V naslednjem šolskem letu – 2023/24, se bo odvijala že sedma izvedba akcija NVO gre v šolo. V zadnjem tednu septembra boste predstavniki društev, zavodov in ustanov na zasavskih osnovnih šolah zamenjali učitelje in s svojim programom na doživljajski in izkustven način učencem popestrili šolski dan.

Nevladne organizacije ste pomemben akter v lokalni skupnosti na izobraževalnem področju, športnih, socialno-družbenih, kulturnih in ostalih področjih. Članstvo v društvih krepi občutek pripadnosti, prostovoljstvo in neformalno učenje med mladimi, zato želimo delovanje društev približati osnovnošolcem in spodbuditi sodelovanje med šolo in lokalnimi nevladnimi organizacijami - društvi.
 

Cilj akcije je, da otroci spoznajo katere nevladne organizacije delujete v njihovem okolju in kakšne dejavnosti izvajate, zato vas vabimo, da pripravite predstavitveni program, ki se lahko izvede tekom ene šolske ure in v katerem lahko učenci na zanimiv interaktiven način spoznajo s čim se ukvarjate. Na takšen način boste pri mladih vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji in jih povabili v svoje vrste, poleg tega pa boste spodbudili prostovoljsko delo v vašem kraju.

Informacije o sodelujočih šolah bomo imeli v mesecu avgustu, a kljub temu vas že zdaj vabimo k sodelovanju. Razmislite s čim, na kakšen način in kako se lahko najboljše predstavitev osnovnošolcem.

Tri osnovne šole so že potrdile, da bodo v zadnjem tednu septembra, od 25. do 29.9.2023, odprle svoja vrata. Učitelje boste za en dan zamenjali na:

  • POŠ Mlinše,
  • OŠ Ivana Cankarja Trbovlje,
  • OŠ Ivana Skvarče Zagorje.

* Na odziv ostalih šol pa še čakamo

 

.

Prijavite se na naše novice TUKAJ, spremljate spletno stran www.consulta.si in Facebook skupino, kjer bomo sproti objavljali informacije o poteku akcije NVO gre v šolo.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00