Nacionalna konferenca Prostori ZA skupnost

Kako lahko NVO in občine skupaj pridemo od praznih ruševin do polnih vsebin za občane in občanke? V sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije vas v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO vabimo na nacionalno konferenco Prostori ZA skupnost, ki bo potekala preko spleta v četrtek, 17. 11. 2022 ob 10. uri. 

 

 

Od praznih ruševin do polnih vsebin

Kaj imajo skupnega Mestna dnevna soba Pr’Golit v Idriji, Stara komunala v Slovenj Gradcu in Ukmarjeva vila v Litiji? Vsi so bili še nedavno degradirana območja, prazne obcinske in/ali državne nepremičnine. Danes pa v lokalnem okolju pomenijo prostore skupnosti, ustvarjalnosti, življenja in napredka.

Na nacionalni konferenci bodo sodelovali strokovnjaki in predstavniki države, občin in nevladnih organizacij ter predstavili možnosti izboljšav dostopa do javnih prostorov za izvajanje javnih storitev. Kje so trenutno prepreke in kakšne so možne rešitve, bomo pogledali tudi na primerih dobrih praks doma in na tujem.

Program

Komu koristijo polni občinski prostori?
Tina Divjak, CNVOS

Najpogostejše težave NVO, povezane s prostori, in predstavitev dobrih praks njihovega reševanja v občinah
Tina Cigler, ZaNVO

Predstavitev skupnostnega ustvarjanja kreativne četrti Barutana v Kamniku: kako iz degradiranega območja v živahne javne programe
predstavnik Barutane

Primeri dobrih praks v tujini in pomen rabe javnega prostora za razvoj skupnosti
Marko Peterlin, IPoP

Predstavitev pogleda in stališč ter možnih rešitev Ministrstva za javno upravo, pristojnega za lokalno samoupravo
Jure Trbič, državni sekretar

Predstavitev možnih rešitev Mreže za prostor
Senka Šifkovič, IPoP

Zaključne ugotovitve in priporočila

Moderatorka: Kaja Cunk

Konferenca bo prek  zooma potekala v četrtek, 17. novembra 2022, ob 10. uri. Prijavite se na tej povezavi

Povezavo do spletne konference boste prejeli po oddani prijavi.

Vabilo na povezavi.

Vljudno vabljeni!

 

Udeležba na konferenci je brezplačna in se izvaja v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo. Kot del mreže ZaNVO Regionalni center NVO nudi podporno okolje nevladnim organizacijam v zasavski regiji, svoje regijsko stičišče poiščite na povezavi www.zanvo.org.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00