Mladinski center Mengeš je dobra praksa

Glas o mladinskem centu Mengeš se širi tudi izven meja občine Mengeš. Namreč tu mladinski center vodi društvo (Društvo AIA – Mladinski center Mengeš), kar v Sloveniji ni pogosto. Zato smo jih kot primer dobre prakse povabili v Logatec, kjer je ideja o mladinskem centru v fazi razvoja. 

 

Foto: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš

Predsednica društva, gospa Blanka Tomšič je 2.7.2019 v Logatcu velikodušno delila izkušnje z vodenjem mladinskega centra, opozorila na pogoje, ki jih mora tak center izpolnjevati, izpostavila zakonodajo, predstavila izzive in dosežke itd.

Izpostavila je tudi prednosti, ki jih dobro voden mladinski center lahko prinese v kraj. Na primer da mladi pridobijo izkušnje, ki jim koristijo pri vključitvi v družbo, graditvi socialne mreže, iskanju zaposlitve. Nobeno presenečenje ni, če se v okolju, kjer je kvaliteten mladinski center, zmanjša stopnja vandalizma itd. Kot pomemben del programa je omenila še pomen prostega druženja, saj je pogosto povezovalni člen do vključitve v ostale aktivnosti.

Vsi prisotni so se strinjali z gospo Blanko, da naj bo vodja MC izkušen a hkrati z mladimi dela s srcem, zanosom. Tako je lahko gonilna sila mladinskega centra.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru