Izdajanje računov od 31.1.2015 dalje

Zakon o davčnem postopku s 31.1.2015 uvaja spremembe pri izdajanju računov plačanih z gotovino. Davčni zavezanci kamor sodijo tudi društva, zasebni zavodi in ustanove morajo od 31.1.2015 dalje, pri izstavljanju računov plačanih z gotovino uporabljati vezano knjigo računov oz. računalniški - računovodski program, ki beleži spremembe izdanega računa.

Gotovinski računi so tisti računi za katere dobite plačilo v gotovini, so plačani s plačilno ali kreditno kartico oz. vsa ostala plačila, ki niso neposredno izvršena na TRR.

 

Vezana knjiga računov bo na razpolago v knjigarnah. Pred prvo uporabo vezane knjige računov, ki nadomešča zdajšnje (nepotrjene) obrazce paragonskih blokov, je le-to potrebno potrditi na Finančni upravi RS. Potrditev lahko opravite preko sistema eDavki ali osebno na Finančnem uradu.

 

Izstavljanje računov v različnih programih (npr. Word ali Excel), ki ne beležijo spremembe, se lahko od 31.1.2015 dalje uporabljajo le še za tiste račune, ki bodo v celoti plačani z nakazilom na TRR.

 

E-računovodski program, ki ga ponuja Stičišče NVO osrednje Slovenije, omogoča izstavljanje gotovinskih računov po novih predpisih. Več o e-računovodskem programu si lahko preberete tu.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE -  Mreža za izpodbijanje evro skepticizma in motiviranje mladih evropskih državljanov, da sodelujejo v evropskih volitvah leta 2019YOUROPE: povezovanje poti za boljše dojemanje EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

četrtek: 11.00-17.00

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619