Društva, zavodi in ustanove, pridite za en dan v šolske klopi!

Leto je naokoli, mi pa vas (društva, zavodi in ustanove) vabimo k sodelovanju v četrti akciji NVO gre v šolo. Ponuja se vam možnost, da svoje dejavnosti predstavite učencem in jih tako navdušite za članstvo ali drugo obliko aktivnosti v vaši nevladni organizaciji. 

Letos smo se akcije v osrednjeslovenski regiji lotili malo drugače in dali prednosti šolam, katere v akciji še niso sodelovale. Rezultat tega prizadevanja je bil, da bo letos akcija prvič potekala kar na štirih novih osnovnih šolah. To pa tudi pomeni, da bomo sodelovali z novimi društvi. Vsako leto akcijo organiziramo v tednu otroka, ki pa je letos malo kasneje kot po navadi. Namen akcije je, da se otroci iz sodelujočih osnovnih šol seznanijo z društvi, ki delujejo v njihovem lokalnem okolju. Tako se bodo lahko že tekom akcije otroci sami preizkusili v tej veščini in imeli možnost odločiti, če jih ta dejavnost zanima.
 
Nove sodelujoče šole:
  • - OŠ Dobrova - četrtek, 10.10.2019,
  • - OŠ Stranje, Kamnik - ponedeljek, 7.10.2019,
  • - OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika - torek, 8.10.2019 in 
  • - OŠ Dob, petek 11.10.2019.
Na OŠ Preserje pri Radomljah, pa bo tokrat akcija potekala že tretjič zapored in sicer v sredo 9.10.2019. Lansko leto  se nam je v akciji prvič pridružila tudi Podružnična osnovna šola Ihan, sodelovali bodo tudi letos in sicer v ponedeljek 7.10.2019.
 
Akcija NVO gre v šolo, je akcija dveh stičišč nevladnih organizacij. V zasavski regiji bodo letos sodelovale tri šole:
  • - OŠ Gradec, Litija, petek 11.10.2019,
  • - OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, sreda 9.10.2019,
  • - OŠ Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi, ponedeljek 7.10.2019.
 
Naj vas ne skrbi organizacija, za to smo tukaj mi. Naša koordinatorka Nina Groboljšek - nina.groboljsek@consulta.si, bo poskrbela za vse prijave, komunikacijo, skratka samo organizacijo. Šole vam bodo zagotovile prostor, pripomočke (projektor) in seveda malico. Vaša naloga pa bo, da pripravite zanimive vsebine, primerne določeni starosti otrok. Prijave zbiramo preko elektronskega obrazca, do katerega lahko dostopate TUKAJ.
 
Na naši spletni strani Consulta.si, se lahko na lastne oči prepričate, kako uspešne so bile prejšnje akcije.
Društva, zavodi in ustanove, pozivamo vas, da izkoristite možnost brezplačnega sodelovanja v akciji, iz katere se lahko rodi marsikaj.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru