NVO gre v šolo

Spodbujamo sodelovanje med nevladnimi organizacijami in osnovnimi šolami.

Akcija NVO gre v šolo predstavlja lokalno partnerstvo in med-sektorsko sodelovanje s ciljem spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij z osnovnimi šolami v lokalnem okolju. Nevladne organizacije v lokalnem okolju lahko s svojim delovanjem in programi ponudijo doživljajski in izkustven način izobraževanja mladih.

Namen akcije je predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem in učiteljem, seznaniti učence z različnimi prostočasnimi dejavnostmi z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje ter vključitev dejavnosti oziroma programov nevladnih organizacij v izvajanje šolskega učnega načrta.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo na osnovnih šolah želijo nevladne organizacije navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima. Z večjim vključevanjem mladih se bo v prihodnje krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.

Do danes akcija potekala štiri krat, na 38 osnovnih šolah v osrednjeslovenski in zasavski regiji. Sodelovalo je 337 nevladnih organizacij, ki so se predstavili 14.960 učencem. 

 

Izdan tudi Katalog učnih programov za osnovne šole !

 

Katalog učnih programov za osnovne šole je namenjen učiteljem, ki iščejo ideje za programe, ki jih lahko vključijo v v učni program, dneve dejavnosti, izbirne predmete ali preprosto oblikovanje novih interesnih ter drugih prostočasnih dejavnosti. Spoznajte pestro ponudbo programov nevladnih organizacij na povezavi.
 
 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru