V pripravi nov Katalog učnih programov za osnovne šole

Tudi vaša nevladna organizacija izvaja programe za osnovne šole, ki se jih lahko udeležijo učenci v okviru kulturnih, naravoslovnih, športnih in drugih dni? Ali pa imate aktivnosti in bi takšne programe radi še oblikovali ali razvili? V okviru Regionalnega centra NVO pripravljamo nov Katalog učnih programov za osnovne šole, ki bo izdan maja 2022 in predstavljen osnovnim šolam v juniju 2022. NVO iz zasavske regije nam do petka, 15. 4. 2022 še lahko sporočite vaš interes za pomoč pri oblikovanju programov in vključitev v katalog.

Namen kataloga je z izbranimi učnimi programi seznaniti učitelje o pestri ponudbi oziroma jim ponuditi izbiro in možnosti vključitve programov v učni program, dneve dejavnosti (športni, naravoslovni, kulturni in tehnični dan), izbirne predmete ali preprosto oblikovanje novih interesnih ter drugih prostočasnih dejavnosti na šoli.

 

Za lažji pregled so programi razvrščeni v 5 kategorij:

  • naravoslovje,

  • šport,

  • kultura,

  • tehnika in

  • drugo. 

Programi so predstavljeni s kratkim opisom, primernostjo starostni skupini, časom trajanja in lokacijo izvedbe programa, okvirno ceno in kontaktom nevladne organizacije. S svojimi programi lahko osnovnošolcem ponudite doživljajski in izkustven način izobraževanja mladih, ki so lahko popestritev obstoječih učnih programov.

Če imate že pripravljen in izdelan program primeren za osnovnošolce ga enostavno vpišite v ta obrazec. V primeru, da razmišljate o tem, oz. želite program oblikovati, sporočite in pomagali vam ga bomo oblikovati tako, da bo primeren za objavo in izvedbo. 

Vse, preko tega obrazca, vnesene programe bomo skrbno prebrali, jih oblikovali in objavili v Katalogu učnih programov. Za pomoč pri pripravi programov in v razmislek o možnih vsebinah poglejte trenutni Katalog učnih programov.

Za dodatne informacije in pomoč nas kontaktirajte na številko 059 927 619 ali pišite na tjasa.bajc@consulta.si.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00