Jesenski počitniški ŽIV ŽAV

V času letošnjih jesenskih počitnic smo z litijskimi društvi nadgradili koncept brezplačnih počitniških aktivnosti za osnovnošolce. Trenutna situacija je sicer preprečila izvedbo aktivnosti v živo, a kljub temu se društva nismo predala. Nastal je zanimiv nabor izzivov, ki so jih otroci reševali oz. izvajali doma.

 

Potreba po počitniških aktivnosti za osnovnošolce v Litiji se kaže že dalj časa. Prvi počitniški program različnih športnih in umetnostnih aktivnosti je bil izveden maja 2019 in poimenovan Pomladni ŽIV ŽAV.  Koncept programa, ki ga izvede več organizacij in tako skupaj oblikujejo pestro ponudbo aktivnosti smo letos še nadgradili. Osem društev in Mestni muzej Litija so za letošnji jesenski počitniški ŽIV ŽAV pripravili izzive oz. aktivnosti za cel teden. Z obveščanjem osnovnošolcev pa sta nas podprli tudi obe osnovni šoli O.Š. Gradec in O.Š. Litija.

Zgodovinska pustolovščina po Litiji

Prvi dan je bil namenjen raziskovanju. Litijski skavti so skupaj s Mestnim muzejem Litija pripravili zgodovinsko pustolovščino po Litiji. Poglejte kaj so pripravili. Zgodovinska pustolovščina po Litiji

Okraski za noč čarovnic

Ekipa Consulta.si je za obeležitev dneva čarovnic pripravila ideje in šablone za izdelavo »okraskov«. Ideje najdete v tem videu, šablone pa na teh povezavah: Šablona - duhec Šablona - netopir

Izdelaj si svojo plastiko

Svojo plastiko smo izdelovali skupaj z Društvom Enkraten teater. TUKAJ najdeš postopek priprave in navodila.

Radi pišemo z roko

»Radi pišemo z roko« - izziv, ki so ga pripravili v Društvu Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno. Navodila najdete TUKAJ.

Plesna koreografija

Da so bile počitnice tudi plesno obarvane so poskrbeli v Plesnem društvu NLP Litija. Pripravili in posneli so koreografijo. Klikni TUKAJ in poglej.

Modri izziv

Skupaj z Društvom diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji bomo obeležili svetovni dan diabetesa. Diabetiki - modri izziv

Risanje na kamne

Svojo kreativnost so pokazali tudi v Društvu za razvoj podeželja LAZ. Pripravili so posnetek risanja na kamne.

V živo

V živo (preko ZOOMa wink) so otrokom dopoldne popestrile tudi članice Ženskega rokometnega društva Litija.

 

Odzivi nas motivirajo, da že zdaj razmišljamo, kako bomo skupaj z društvi pripravili nove izzive za naslednje počitnice.

Mamica Alja: "Zahvalila bi se vam za vaš trud in izvirne ideje, s katerimi ste nama polepšali počitniške dni. S pomočjo vaših idej sva Jakovo sobo strašljivo opremila. HVALA!"

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00