Župan Občine Logatec spodbuja NVO k pridobivanju sredstev za njihovo delovanje tudi izven občinskih razpisov

Župan Občine Logatec vidi nevladne organizacije kot pomembnega sodelavca, ki prinaša novosti, daje predloge in pobude, opozarja na pomanjkljivosti in slabosti, obenem pa vidi NVO kot nekoga, ki išče sredstva za delovanje na različnih razpisih, pri sponzorjih ter donatorjih in ne računa zgolj na občinski proračun.

G. Menard je za začetek izpostavil tri pomembne dogodke, ki so se v njegovem preteklem mandatu zgodili na področju nevladnih organizacij. Ponovno so oživili Mladinski svet Logatec, skupaj s Slovensko filantropijo so odprli Hišo Sadeži družbe Logatec in pričeli so spodbujati delovanje NVO, ki se do sedaj zaradi svoje vsebine delovanja, niso mogle prijaviti na nobenega od občinskih razpisov.

Na vprašanje o izzivih na področju mladih, sociale, športa, kulture in turizma, je župan odgovoril, da so izzivi na povezovanju različnih področij in v spodbujanju mladih k vključevanju in sodelovanju. Obenem je izziv v spodbujanju medgeneracijskega sožitja in sobivanja ter integracije priseljencev v lokalno skupnost. Velik izziv predstavlja tudi planirana vzpostavitev mladinskega centra, kot stičišča ustvarjanja NVO-jev na mladinskem področju. 


Dobra praksa sodelovanja z nevladnimi organizacijami, se je poleg že zgoraj naštetih, kazala tudi v organizaciji raznih okroglih miz, predavanj in delavnic, povezovanju med drugimi ustavami in NVO, organizaciji brezplačnega lokalnega prevoza za starejše občane, Občina pa je tudi bila aktivni partner v projektih LAS. Celoten intervju je dostopen TUKAJ.

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru