Z gospodarstvom kar v partnerstvo

Čas je, da nevladne organizacije presežete zastarele okvirje prošenj za donacije in ponudb za sponzorstvo, ki jih naslavljate na podjetja. Vsekakor ni s temi pristopi popolnoma nič narobe, so pa takšni pristopi pogosto neučinkoviti, saj podjetja ne zmorejo podpreti vseh organizacij, ki se obračajo nanje. Stopite iz povprečja in z izbranim podjetjem zaženite projekt. 

V torek, 19.3.2019, od 17.00 do 19.00, bo v Trbovljah, na Katapultu (Gabrsko 12, 1420 Trbovlje) potekal Podjetniški meetUP z nevladnimi organizacijami - zasavska regija. To bo srečanje nevladnih organizacij in gospodarstvenikov iz zasavske regije.

S strani nevladnih organizacij redno poslušamo: » Poslali smo toliko in toliko prošenj… Poznam nekoga, ki mi lahko uredi sestanek z direktorjem in morda nam uspe dobiti kakšnih sto evrov… Direktorju podjetja, kjer sem zaposlen sem omenil že stokrat in pravi, da nimamo denarja.  Nimam časa hodit po sestankih in prositi za denar. S strani sponzorjev in donatorjev dobimo pičlih dvesto evrov. Pošiljanje prošenj nima velikega smisla, sponzorstvo se izplača samo, če imaš veze…«.

Je to vse res? Verjetno je, to so namreč izkušnje nevladnikov iz terena.  Se na tem področju obetajo spremembe? Kdo jih bo sprožil? Podjetja? Morda. Nevladniki? Vsekakor!

Ste že razmišljali, da bi v partnerstvu s podjetjem izvedli skupen projekt, aktivnost, dogodek? Če še niste, razmislite malce o tem pristopu. Od podjetij se namreč vedno bolj pričakuje, da se obnašajo in delujejo družbeno odgovorno. In to področje je tisto, kjer je prostor za sodelovanje.

Partnerstvo NVO in podjetji (eng. Corporate NGO partnerships) je globalni trend, ki se vedno bolj uresničuje tudi v Sloveniji. Partnerskih projektov podjetij in NVO je vedno več in enega slovenskega boste lahko podrobneje spoznali na Podjetniškem MeetUP- u z NVO, v torek, 19.3.2019, na Katapultu (Gabrsko 12, 1420 Trbovlje), od 17.00 do 19.00. K nam prihajajo predstavniki projekta Heroji furajo v pižamah, ki je rezultat partnerstva Zavoda Vozim iz Celja in podjetja Toyota Adria d.o.o.

Poleg tega se boste na  srečanju podrobneje seznanili s sodobnimi in učinkovitimi  pristopi pri povezovanju z gospodarstvom in imeli priložnost pokramljati in navezovati stike z gospodarstveniki iz zasavske regije.

Vabljeni na prav posebno srečanje! Udeležba je brezplačna, prijave na dogodek pa so obvezne! Prijavite se z e- prijavo na TEJ POVEZAVI, najkasneje do nedelje, 17.3.2019.

Lepo vabljeni!

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru