Zaposli me.

Nevladne organizacije imajo vsako leto priložnost, da pridobijo sredstva, ki jih razpisuje Zavod za zaposlovanje preko različnih subvencij namenjenim zaposlovanju brezposelnih oseb. 

Preko aktualnega javnega povabila Usposabljanje na delovnem mestu – mladi 2019 se lahko pridobijo sredstva za usposabljanje mladih brezposelnih na delovnem mestu za obdobje dveh do treh mesecev. Za strošek izvedbe usposabljanja je predvidenih  370,00 EUR za dvomesečno usposabljanje in 493,00 EUR za trimesečno usposabljanje.  Mladi tako pridobijo izkušnje za bolj uspešen vstop na trg dela, nevladne organizacije pa imajo priložnost, da navdušijo mlade, jih vključijo v izpolnjevanje svojega poslanstva ter odprejo priložnost za bolj dolgoročno sodelovanje.

Preko vsakoletnega Javnega povabila za izbor programov javnih del lahko nevladne organizacije za čas trajanja enega leta omogočijo zaposlitev brezposelnim osebam, ki so dlje časa vodene v evidencah Zavoda za zaposlovanje. Zaposlitev je delno financirana, višina financiranja pa je odvisna od stopnje nezaposlenosti v posamezni občini. Ker so se sredstva v letu 2019 drastično zmanjšala kar za 10.000.000 € v primerjavi z letom 2018 se je letošnji javni razpis, ki je sicer odprt do porabe sredstev zaprl z rekordno hitrostjo. Ker so štele minute oziroma sekunde je marsikatera nevladna organizacija ostala brez subvencije za zaposlitev.

Podatki za zasavsko regijo

V letu 2018 so v občini Zagorje subvencije javnih del koristila tri društva, v občini Hrastnik štiri društva, v občini Litija osem društev in v občini Trbovlje devet društev.  Za leto 2019 podatki kažejo popolnoma drugačno sliko, v občini Zagorje je subvencijo pridobilo samo območno združenje Rdečega Križa, v občini Hrastnik dva društva (Društvo Rast in klub študentov ŠOHT), v občini Litija tri društva (Društvo upokojencev Litija, Športno društvo Dole pri Litiji in Medobčinsko društvo invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji, so.p.) ter v občini Trbovlje tri društva (Društvo invalidov Trbovlje, Društvo prijateljev mladine Trbovlje in Turistično društvo Trbovlje). 

Podatki za osrednjeslovensko regijo za občine, kjer so sedeži upravnih enot

V letu 2018 je v mestni občini Ljubljana subvencije javnih del koristilo oseminpetdeset nevladnih organizacij, v občinah Kamnik, Domžale, Grosuplje, Logatec in Vrhnika pa nobena nevladna organizacija ni zaposlovala preko javnih del. V letu 2019 je bilo za sofinanciranje stroškov zaposlitve dolgotrajno brezposelnih v javnih delih na javnem povabilu izbranih dvainštirideset nevladnih organizacij iz MO Ljubljana in ena NVO iz občine Kamnik. NVO iz občin Domžale, Kamnik, Vrhnika in Logatec niso med izbranimi izvajalci za leto 2019.

Kljub temu da bo za leto 2020 prav tako previden manjši znesek za Javno povabilo za izbor programov javnih del lahko nevladne organizacije prispevajo k zaposlovanju in kreiranju delovnih mest preko tega povabila in drugih javnih povabil.  

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru