NVO gre zopet v šolo

Letošnje šolsko leto se je zaključilo, mi pa se že aktivno pripravljamo na novega. V naslednjem šolskem letu – 2018/19, se bo odvijala že tretja akcija NVO gre v šolo.

 

»NVO gre v šolo« je akcija, v kateri povežemo šole in okoliške nevladne organizacije (v nadaljevanju NVO). V tednu otroka bodo sodelujoče šole odprle svoja vrata NVO-jem, ki bodo dan zapolnili z interaktivnimi predstavitvami svojih organizacij.

Cilj akcije je, da otroci spoznajo katere nevladne organizacije delujete v njihovem okolju in kakšne dejavnosti izvajate, zato vas vabimo, da pripravite predstavitveni program, ki se lahko izvede tekom ene šolske ure in v katerem lahko otroci na zanimiv interaktivni način spoznajo s čim se ukvarjate. Na takšen način boste pri mladih vzbudili zanimanje za članstvo v vaši organizaciji in jih povabili v svoje vrste, poleg tega pa boste spodbudili prostovoljno delo v vašem kraju.

Zaenkrat je sodelovanje potrdilo 7 šol iz Osrednjeslovenske regije, iz Zasavske regije pa 3. Nekaj šol je že določilo datum, ostali datumi pa bodo objavljeni naknadno. Sodelujoče šole še iščemo, in jih bomo kasneje tudi dodali na seznam, zato ne pozabite slediti naši strani. Akcija bo kot vsako leto potekala v tednu otroka, letos bo to obdobje potekalo od 1. do 5. oktobra 2018

Društva pa že vabimo, da se s klikom na spodnje povezave (PRIJAVA) kar prijavite za predstavitev na izbrani šoli v vaši občini.

ŠOLE OSREDNJESLOVENSKE REGIJE:

  • OŠ Marije Vere, Kamnik – PRIJAVA
  • OŠ Domžale – PRIJAVA
  • OŠ Trzin – PRIJAVA
  • OŠ Venclja Perka Domžale – 1.10.2018 – PRIJAVA
  • OŠ Luisa Adamiča Grosuplje – PRIJAVA
  • OŠ Preserje pri Radomljah – 3.10.2018 – PRIJAVA
  • OŠ Hinka Smrekarja Ljubljana - 5.10.2018 – PRIJAVA

ŠOLE ZASAVSKE REGIJE:

  • OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje – PRIJAVA
  • OŠ Tončke Čeč Trbovlje – 2.10.2018 – PRIJAVA
  • OŠ Litija – PRIJAVA

Pobudo in organizacijo te akcije prevzemata Stičišče NVO osrednje Slovenije in ZLHT Regionalni center NVO. Z akcijo NVO gre v šolo spodbujamo medsektorsko sodelovanje med šolami in NVO-ji na lokalni ravni. NVO-ji boste morda pridobili nove člane v organizaciji, šole oz. učitelji pa kako novo idejo za kreiranje samega učnega programa, saj po reakcijah otrok lahko razberejo kaj učence najbolj zanima.

 

Več o preteklih akcijah si lahko preberete na naši spletni strani - TUKAJ, za dodatne informacije pa smo vam na voljo preko elektronske pošte nina.groboljsek@consulta.si ali tjasa.bajc@consulta.si oziroma po telefonu na številki 059 927 619 in 01 3209 484.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00