Smučarsko društvo Strahovica za zabavo in življenje zdravo

Smučarsko društvo Strahovica je ena od nevladnih organizacij vključenih v program NVO s potencialom, saj je njihovo poslanstvo in delo pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. Njihove športne aktivnosti lokalnim prebivalcem in ostalim obiskovalcem nudijo šport in rekreacijo ter zdravo preživljanje prostega časa.

Smučarsko društvo z nekoliko nenavadnim imenom Strahovica domuje v istoimenski dolini nad Selom pri Vodicah že od leta 1949. Prvotna panoga društva so bili smučarski skoki, z leti pa se je dejavnost širila še na druge sekcije (alpsko smučanje, teki, balinanje, kolesarstvo, pohodništvo in gorništvo, igre z žogo, celo potapljanje…).

V okviru posamezne sekcije oz. športne panoge poskušajo članom društva inostalim občanom občine Vodice nuditi pogoje za šport in rekreacijo, druženje in zdravo preživljanje prostega časa.

Povsod dajejo poudarek na vzgoji mladih, organiziramo različne tečaje, najbolj prepoznavni daleč naokrog so po smučarskih tečajih.  V vseh sekcijah vsako leto pripravijo društvena tekmovanja, prav tako pa tudi odprte prireditve, ki se jih udeležujejo tekmovalci iz vse države. Preteklo leto so s pomočjo Fundacije za šport in občine Vodice zgradili novo večnamensko igrišče za nogomet, košarko in odbojko, prenovili obe balinišči in uredili okolico. Dobili so pravo športno središče – Strahovica. Prav tako so se v lanskem letu vključili tudi v program NVO s potencialom, saj so izkazali interes za lasten organizacijski, strokoven in zagovorniški razvoj, ter za zadovoljevanje zaznanih lokalnih potreb in aktivno prispevanje k razvoju lokalne skupnosti.

Torej je NVO s potencialom aktivna organizacija, ki se razvija in prispeva k razvoju okolja v katerem deluje oziroma izvaja nove storitve. 

Društvo šteje okrog 240 članov, delovanje vodi 17 članski upravni odbor, objekti in zemljišča so naša last. V letošnjem letu smo kupili še sosednjo gozdno parcelo, na kateri bomo prihodnje leto uredili »bike park«. V društvu se člani veliko družimo in zabavamo, zato imamo tudi svoj slogan ZA ZABAVO IN ŽIVLJENJE ZDRAVO.

K projektu NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00