Društvo šola zdravja prinaša zdravje v vsako slovensko vas

Društvo šola zdravja je bil v svojih prvih začetkih projekt, kasneje od leta 2009 društvo, ki pa v letošnjem letu obeležuje že osmo obletnico uspešnega in odmevnega delovanja.

 

 

Prva skupina, znana po oranžnih majicah je s svojo vadbo v zgodnjih jutranjih urah pričela v Piranu. Idejni vodja, ustanovitelj in oče sklepnih vaj »1000 gibov« je dr. Nikolay Grishin. Vaje so primerne za vse starostne skupine saj se v 30 minutah posvetijo vsem skupinam mišic in tako vsak dan začnejo z dobro energijo.

Društvo je v letu 2010 s strani Ministrstva za šolstvo in šport pridobilo status društva v javnem interesu na področju športa. Svojim članom prav tako ponuja številne praktične delavnice, usposabljanja in seminarje, saj je namen društva vsakemu posamezniku predati informacije in osnovne napotke za boljše in zdravo življenje. Velik poudarek dajejo na delu s prostovoljci, ki so za njih ključnega pomena, saj so prav oni tisti, ki vodijo sedaj že več kot 130 skupin s kar 2.900 registriranimi člani po vsej Sloveniji. Cilj društva pa je vsekakor jutranjo telovadbo pripeljati v vsak slovenski kraj.

Društvo Šola zdravja je bil v lanskem letu prepoznan in vključen v program NVO s potencialom. V svoji prijavi v program NVO s potencialom so izrazil željo po pomoči in svetovanju na področju dela s prostovoljci in usposabljanju le-teh za delovanje v društvu. Pri tem smo jim na Stičišču NVO osrednje Slovenije pomagali, še naprej pa jih bomo usmerjali in tudi promocijsko podprl.

Kaj pravzaprav je NVO s potencialom?

Je nevladna organizacija, ki izkazuje interes za lasten organizacijski, strokoven in zagovorniški razvoj, ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oziroma aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti. NVO s potencialom je aktivna organizacija, ki se razvija in pripeva k razvoju okolja v katerem deluje oziroma izvaja nove storitve. 

Društvo Šola zdravja bo v skladu s svojo vizijo sledila svojemu poslanstvu in zastavljenim ciljem zdrav način življenja in jutranjo polurno vadbo celega telesa pripeljati v vsako slovensko vas. Društvo je vpisano tudi v bazo prostovoljskih organizacij, saj temelji na prostovoljcih. Registriranih je 459 prostovoljcev, ki vsakodnevno skrbijo za aktivnosti in redno delovanje društva. 

K projektu NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00