Vabimo vas na posvet nevladnih organizacij iz občine Zagorje ob Savi

Pogrešate kaj v vaši občini? Želite kaj izboljšati, pa ne veste, kako bi to uresničili? Društvo že izvaja storitev, pa bi jo želeli nadgraditi?

Vabimo vas, da se nam pridružite na 1. posvetu nevladnih organizacij iz občine Zagorje ob Savi, ki bo v torek, 22.3.2016 od 17.00 do 18.30 ure v Mladinskem centru Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 48, Zagorje ob Savi

 

Pogovarjali se bomo o delu nevladnih organizacij v občini Zagorje ob Savi, poskusili prepoznati lokalne potrebe, kot jih vidite nevladne organizacije v občini Zagorje ob Savi in morebitne rešitve za razvoj novih storitev v občini, trajnejše pozitivne učinke.

 

Nevladne organizacije imate pomembno vlogo pri zadovoljevanju vseh vrst potreb v lokalnem okolju. Identifikacija lokalnih potreb je pomembna za vse nas, ki si prizadevamo za razvoj lokalne skupnosti.

Potreba je "luknja" med situacijo, ki je in situacijo, kakršna bi morala biti. Identifikacija potreb pa je pomembna za samo razumevanje okolja, v katerem bivamo in delujemo, za razumevanje javnega mnenja, za odločitve glede naših prioritet in za gradnjo na tistem, kar že obstaja.

Posvet organizira ZLHT – Regionalni center NVO. Posvet bo potekal skozi strukturirano razpravo, ki bo vodila do skupnega konsenza. Tako boste udeleženci aktivno vključeni v identifikacijo lokalnih potreb, iskanje in pripravo rešitev.

Pri identifikaciji potreb moramo razmisliti o:

  1. težavah (kaj, kdo, zakaj, kako), 
  2. ovirah (kaj so omejitve, kdo lahko nasprotuje...),
  3. sredstva za spremembe (katera, koliko, viri...),
  4. alternative in rešitve (možne rešitve in alternative).

Potrditev udeležbe nam sporočite na info@consulta.si ali po telefonu na 059 927 619 do 21.3.2016.

Veselimo se srečanja z vami!

Vabilo

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

Pisarni sta zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega za osebna srečanja zaprti. Dosegljivi smo preko e-pošte ali telefona. Hvala ta razumevanje.