Vodenje računovodstva v društvih in drugih NVO

Ponovno organiziramo brezplačno delavnico Vodenje računovodstva v društvih in drugih NVO iz Občin Litija, Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik. Delavnica bo potekala v sredo, 16.3.2016 ob 17.30 uri, v prostorih Mladinskega centra Litija na Ponoviški cesti 12 v Litiji.

Delavnica je namenjena predsednikom, tajnikom in blagajnikom društev oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih in drugih nevladnih organizacijah. Na njej se boste seznanili z uporabo davčnih blagajn, s pravilno pripravo poročil, zakonskimi podlagami in praktičnimi primeri finančnega poslovanja ter se tako pripravili na oddajo poročil za leto 2015.

 

Program

·         opredelitev zakonskih podlag;

·         načini vodenja poslovnih knjig;

·         opredelitev pridobitne in nepridobitne dejavnosti društva (članarine, donacije, sponzorstva...);

·         vrste izplačil v društvih (nagrade, potni nalogi, avtorski honorarji, osebni prejemki...);

·         pregled blagajniškega poslovanja;

·         uporaba »davčnih blagajn«;

·         priprava na oddajo dokumentov za zaključni račun.

Prijave

Udeležba na delavnici je brezplačna za nevladne organizacije iz občin Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje. Prijava je obvezna. Prijavite se lahko preko e-prijave do zasedbe prostih mest oz. do 15.3.2016

Izvajalka

Delavnico bo izvedla Tjaša Bajc, diplomirana ekonomistka z večletnimi praktičnimi izkušnjami vodenja poslovnih knjig za podjetja in nevladne organizacije. Na ZLHT – Regionalnemu centru NVO izvaja svetovanja s področja računovodstva in financ za nevladne organizacije.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00