Že poznate ZaNVO?

19. november 2020

ZaNVO predstavlja mrežo 12 regionalnih stičišč NVO, namenjenih pomoči, podpori in krepitvi nevladnih organizacij.  

Prostovoljec zasavske regije 2020

11. november 2020

Na Regionalnem centru NVO z dnem 12.11.2020 objavljamo javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2020 za izbor najzaslužnejših prostovoljk, prostovoljcev in prostovoljskih organizacij iz zasavske regije, po novem pa tudi za izbor najuspešnejših prostovoljskih projektov, programov ali akcij, ki so potekali oziroma še potekajo v zasavski regiji. Vabljeni, da do 8.12.2020 predlagate kandidate, organizacije in projekte za pridobitev nazivov v okviru javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2020.  

Prostovoljci v zasavski regiji opravili za 1,4 mio EUR prostovoljskega dela

17. november 2020

Letošnje leto je zaznamovala epidemija, ki je še bolj izpostavila potrebo po prostovoljcih, ki so pomagali tako posameznikom, ki so se znašli v stiski kot podpora različnim organizacijam za nemoteno delovanje in opravljanje nalog. V letu 2019 so organizacije, ki so vpisane v vpisnik prostovoljskih organizacij v zasavski regiji poročale o 138.069 opravljenih prostovoljskih urah v vrednosti 1,4* mio EUR in predstavlja 791,00* EUR na prostovoljca ter kaže na velik prispevek prostovoljskega dela k družbeni blaginji.

Online delavnica: Urejanje tipskih spletnih strani NVO

16. november 2020

Usposabljanje je namenjeno urednikom tipskih spletnih strani, ki smo vam jih že izdelali in tistim, ki ste se zanjo že odločili, da se usposobite in spoznate urejevalnik spletnih strani Conloco. Na delavnici boste spoznali: načine dodajanja in urejanja vsebin ter slik na spletno stran, izdelavo povezav v tekstu do dokumentov, spletnih strani, e-pošte, kreiranjem fotogalerije. Brezplačno usposabljanje bo potekalo preko spleta v četrtek, 26. 11. 2020 ob 17. uri.

Podprite delo lokalnih NVO z 0,5% dohodnine

4. november 2020

Kako? Preprosto z nekaj kliki v e-davkih ali oddajo obrazca na finančnem uradu.
 

Koga? Preveri seznam in izberi eno do pet organizacij.
 

Zakaj? Ker vas nič ne stane in podpirate programe, ki prispevajo h kvaliteti življenja v lokalni skupnosti.

Bi bili radi na seznamu upravičencev do donacij iz dela dohodnine?

4. november 2020

Letos so iz naslova dela dohodnine za donacije upravičenci prejeli 466.363 donacij. Zavezanci so del dohodnine za donacije namenili 5.554 različnim upravičencem v skupnem znesku 5.456.656,23 EUR, kar je 11,7 EUR na donacijo. Vlada je potrdila seznam upravičencev do donacij 0,5 odstotka dohodnine za leto 2020. V skladu z Zakonom o dohodnini so na seznamu vse nevladne organizacije, ki so pogoje za uvrstitev na seznam izpolnile najkasneje 31. decembra 2019.

Jesenski počitniški ŽIV ŽAV

3. november 2020

V času letošnjih jesenskih počitnic smo z litijskimi društvi nadgradili koncept brezplačnih počitniških aktivnosti za osnovnošolce. Trenutna situacija je sicer preprečila izvedbo aktivnosti v živo, a kljub temu se društva nismo predala. Nastal je zanimiv nabor izzivov, ki so jih otroci reševali oz. izvajali doma.

Online delavnica: Pridobitev statusa v javnem interesu in Zakon o NVO

23. oktober 2020

Kako pridobiti status v javnem interesu in zakaj uskladiti statut z Zakonom o nevladnih organizacijah boste izvedeli na spletni delavnici, ki se bo odvila 17. 11. 2020 ob 17. uri.

Gremo online! Brezplačna delavnica za uporabo aplikacije Zoom

22. oktober 2020

Vabljeni, da se pridružite spletni delavnici, na kateri se boste usposobili za uporabo najbolj priljubljene aplikacije za srečevanje in delo na spletu. Aplikacija Zoom vam ponuja številne možnosti za izvedbo skupinskih aktivnosti na spletu. Delavnica bo potekala v četrtek, 29.10.2020, ob 17.00. Kje? Na Zoomu, seveda.   

Zgodba prostovoljke Maje iz Trbovelj

20. oktober 2020

Maja Oprešnik je prostovoljka v Društvu prijateljev mladine Trbovlje že 4 leta. Z delom je začela poleti leta 2016. Organizaciji se je priključila zaradi želje po delu z otroki in  po novih izkušnjah. V društvu sodeluje pri dejavnostih za otroke in vodi različne aktivnosti. 

Negovanje sveta je lahko služba tudi v zasavski regiji

30. september 2020

Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Društvo Lojtra iz Litije in Regionalni center NVO sodelujejo v projektu z naslovom Negovanje sveta je lahko služba. Preberite za kakšen projekt gre in kaj prinaša mladim med 18. in 29. letom starosti. 

Zgodba podeželske prostovoljke Mateje Kos

30. september 2020

Mateja Kos je prostovoljka že od 16. leta. S prostovoljstvom se je najprej srečala v odboru za turizem, ki je deloval v okviru Krajevne skupnosti Podkum. Leta 2004 se je pridružila župnijskemu Oratoriju. To delo je opravljala vse do leta 2014 in že naslednje leto je svoje prostovoljsko poslanstvo nadaljevala kot del ekipe projekta Urlaub na vasi, ki ga izvaja Kulturno društvo Podkum.

NVO letos NE gre v šolo

1. september 2020

Kljub temu, da se je šolsko leto začelo in so vsi učenci prestopili prag osnovnih šol, ostajajo omejitve, ki onemogočajo izvajanje nekaterih aktivnosti v šolah. Zaradi trenutnih razmer v povezavi z virusom covid-19 letošnje akcije NVO gre v šolo ne bomo izpeljali. 

Prostovoljska zgodba litijskega sopotnika

28. avgust 2020

Emil Lapornik je upokojenec in prostovoljec v Zavodu Sopotniki. Zavod Sopotniki v občinah Litija in Šmartno pri Litiji, od aprila 2019 dalje, nudi brezplačne prevoze za starejše. Vsakodnevno, od ponedeljka do petka, prostovoljci starejše zapeljejo k zdravniku, v trgovino, na obisk in jim tako omogočijo, da samostojno opravijo svoje obveznosti. 

Vi imate idejo, mi imamo prostor, skupaj imamo projekt

12. avgust 2020

Takšen je slogan konzorcija organizacij, ki v Litiji izvajajo projekt #LIST – litijski inkubator za skupnost in trajnost. V okviru projekta potekajo različne aktivnosti v povezavi s trajnostnimi vsebinami, pod predstavljenim sloganom pa nevladnim in ostalim organizacijam iz regije in širše ponujajo krasne prostore za izvedbo najrazličnejših dogodkov.

Prostovoljska zgodba Maše Cvetežar

17. julij 2020

Prostovoljstvo navdihuje srčne, odprte in sončne ljudi. Nekateri pa to izžarevajo že ob prvem spoznanju. Takšna oseba je prav gotovo dijakinja Gimnazije Litija Maša Cvetežar, ki je že v zgodnjih letih začutila potrebo, da pomaga narediti svet boljši, četudi, kot sama pravi, le v lokalnem okolju. 

Zgodba prostovoljke Mihaele Amršek

13. julij 2020

Prostovoljsko delo je delo, ki ga človek opravlja s srcem in z namenom pomagati nekomu, ki je pomoči potreben. Je razmerje podarjene pomoči in osebnega zadovoljstva in to zagotovo pooseblja ga. Mihaela Amršek, predsednica Društva diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji.

Povezovanje za uspešne prijave na javni razpis LAS Srce Slovenije

24. junij 2020

Regionalni center NVO in LAS srce Slovenije vabimo na spletno srečanje, kjer vas bomo seznanili z osnovnimi informacijami o aktualnem pozivu LAS Srce Slovenije, obenem pa bo to dobra priložnost za povezovanje s partnerji. Srečanje bo potekalo na spletu (aplikacija Zoom) v torek, 7.7.2020, od 10.00 do 11.15. Prijave so obvezne!   

Priložnosti za sredstva v okviru programa Evropa za državljane

24. junij 2020

Vas zanima izvajanje evropskih projektov? Spoznajte priložnosti za pridobivanje sredstev in izvajanje partnerskih projektov v okviru programa Evropa za državljane. Na spletnem srečanju, ki bo potekalo v četrtek, 2. 7. 2020 ob 10. uri boste spoznali primer dobre prakse in pogoje za prijavo na program EZD. Srečanje organiziramo v okviru Regionalnega centra NVO v sodelovanju z RRA Zasavje. 

Skupnostni prostori za NVO v Zagorju ob Savi ponovno na voljo

8. junij 2020

Nevladnim organizacijam iz zasavske regije sporočamo, da so Skupnosti prostori za NVO, na Cesti Borisa Kidriča 2, v Zagorju ob Savi, ponovno na voljo za brezplačno uporabo. Vse tiste NVO, ki potrebujete prostor za izvedbo delavnic, srečanj, sestankov, predavanj, vadb, okroglih miz in ostalih dogodkov podobnega formata, vabljene, da uporabite Skupnostne prostore za NVO.

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /30 >> >|

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru