Znani so Prostovoljci zasavske regije 2022

1. februar 2023

Včeraj, 31.1.2023, je v Kulturnem centru Litija potekal sklepni dogodek javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022, na katerem smo najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam, organizacijam in projektom iz zasavske regije podelili nazive Prostovoljec zasavske regije 2022, Prostovoljska organizacija zasavske regije 2022 in Prostovoljski projekt zasavske regije 2022.

Pridružite se nam na podelitvi nazivov Prostovoljec zasavske regije 2022!

26. januar 2023

V torek, 31. 1. 2023, ob 17.00, bo v Kulturnem centru Litija potekala zaključna prireditev javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022. Dogodek bo namenjen podelitvi nazivov tistim prostovoljkam, prostovoljcem, organizacijam in projektom, ki so po mnenju javnosti najbolj zasluženi za širjenje prostovoljskih vrednot in s svojim delom pripomorejo k boljši družbi.

Podprite dobre zgodbe. Glasujte za prejemnike nazivov Prostovoljec zasavske regije!

11. januar 2023

Zbrani so predlogi kandidatov za nazive javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022. Od 12.1.2023 do 25.1.2023 poteka glasovanje. Vabljeni, da svoj glas oddate tudi vi! 

Delavnice – spoznajte program za vodenje članstva, opravljenih prostovoljskih ur in enostavnega računovodstva

11. januar 2023

Razvili smo program za vodenje članstva in prostovoljskih ur ter vodenje računovodstva na enostaven način. Program eConsulta na enem mestu omogoča vodenje evidenc o članstvu, plačanih članarinah, prostovoljcih in opravljenih prostovoljskih urah ..., kot tudi izdajanje računov, vodenje blagajne, izdajanje potnih nalogov in pripravo in oddajo letnih poročil ter davčnega obračuna. 

Spletno usposabljanje ZaNVO: Usposabljanje A B CERV

11. januar 2023

Spoznajte priložnosti programa CERV. Pridružite se nam na interaktivni delavnici, na kateri boste spoznali program CERV (Državljani, enakost, pravice in vrednote) – največji evropski program, ki spodbuja in varuje temeljne vrednote in pravice in priložnosti, ki jih ponuja v letu 2023.

Prostovoljec zasavske regije 2022

5. december 2022

Objavljen je javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2022 za izbor najzaslužnejših prostovoljk in prostovoljcev, prostovoljskih organizacij ter prostovoljskih projektov iz zasavske regije. Vabljeni, da do 5. 1. 2023 predlagate kandidate, organizacije in projekte in tako izpostavite njihovo delo in prizadevanja v lokalnem okolju.  

Ste si že izbrali nevladne organizacije, ki jih boste podprli s svojim delom dohodnine ?

30. november 2022

Vstopamo v veseli december, ki je tudi čas hvaležnosti in obdarovanja. Če so med njimi nevladne organizacije s svojimi prizadevanji je zdaj čas, da se jim zahvalite, tudi tako, da jim izberete med vsemi tistimi upravičenci, ki so upravičeni do dela 1% dohodnine in ga namenite prav njim. Zakaj ne bi izkoristili priložnosti in podprli tiste, ki jih imate radi?

Degradirana območja lahko oživimo v sodelovanju z NVO

28. november 2022

»Če neko društvo nudi začasno zavetje 70 brezdomnim ljudem in ta njihov program podpirata tako država kot občina, pa društvo ostane brez prostorov za delovanje – čigav problem je to? Zgolj problem tega društva, ali tudi države in občine?« Tako je Tina Divjak s CNVOS povprašala več kot sto udeležencev nacionalne konference Prostori ZA skupnost, ki je prek spleta potekala v četrtek, 17. novembra 2022, in sta jo organizirala Mreža stičišč nevladnih organizacij ZaNVO ter Skupnost občin Slovenije.

Objavljen razpis za srednje projekte v okviru programa ACF v Sloveniji

16. november 2022

Nevladne organizacije imate priložnost pridobiti sredstva v vrednosti od 5.000 do 50.000 € za izvedbo projektov, ki prispevajo k krepitvi zagovorniške in watchdog vloge nevladnih organizacij in/ali povečanju podpore državljanski vzgoji in človekovim pravicam. V okviru Javnega razpisa za srednje projekte je na voljo 421.300 € za projekte s področja demokracije, človekovih pravic, vključno z enakostjo spolov, socialne pravičnosti in podnebnih sprememb. Rok za prijave je 23. 1. 2023 ob 12. uri.

Zaveze županskih kandidatov

14. november 2022

Na Šoli za župane ob lokalnih volitvah 2022 smo nevladne organizacije z županskimi kandidati spregovorile o različnih temah z namenom spodbuditi razpravo o tem kakšno skupnost si želimo. Na podlagi predstavljenih pobud smo pripravili 16 vprašanj in jih poslali vsem županskim kandidatom, z namenom, da se do njih opredelijo.

Objavljen je javni razpis za razvoj prostovoljskih organizacij

14. november 2022

Objavljen je razpis za razvoj prostovoljskih organizacij s katerim želi Ministrstvo za javno upravo (MJU) prispevati k razvoju prostovoljskih organizacij ter kreiranju novih prostovoljskih programov v okolju oziroma skupnosti. Skupno je na voljo 2.100.000 €, rok za prijavo pa je 7. december 2022.

 

Nacionalna konferenca Prostori ZA skupnost

8. november 2022

Kako lahko NVO in občine skupaj pridemo od praznih ruševin do polnih vsebin za občane in občanke? V sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije vas v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO vabimo na nacionalno konferenco Prostori ZA skupnost, ki bo potekala preko spleta v četrtek, 17. 11. 2022 ob 10. uri. 

 

 

Nekaj dejstev in številk o stanju sektorja v zasavski regiji

28. oktober 2022

V zasavski regiji je nevladni sektor kljub majhnosti regije precej aktiven. Temelji predvsem na prostovoljskem delu članov, ki se aktivno angažirajo in prevzemajo odgovornost za spremembe in se učinkovito odzivajo na družbene izzive. Za boljšo predstavo o razvitosti nevladnega sektorja v zasavski regiji smo na Regionalnem centru NVO pripravili nekaj dejstev in številk o tem, koliko jih je, koliko ljudi zaposlujejo in kako se financirajo. 

Šola za župane zaprla svoja vrata, se vidimo na volitvah

28. oktober 2022

Kar 14 od 18 kandidatov za župane iz občin zasavske regije se je udeležilo Šole za župane, ki jo kot nacionalno akcijo po vsej Sloveniji ob lokalnih volitvah organiziramo regionalna stičišča nevladnih organizacij. Glavni namen je tako spodbuditi razpravo o tem kakšno skupnost si želimo.

Znani so prejemniki sredstev Razpisa za dolgoživo družbo

14. oktober 2022

Zaključen je postopek izbora vlog prispelih na Razpis za sofinanciranje novih storitev nevladnih organizacij na področju dolgožive družbe 2022/2023. Potrjeni so trije predlogi nevladnih organizacij iz zasavske regije, ki bodo razvijali nove storitve za reševanje izzivov in naslavljanje potreb dolgožive družbe v zasavski regiji. Čestitke!

Povezovanje za uspešne prijave na javni razpis LAS Srce Slovenije

12. oktober 2022

Regionalni center NVO in LAS Srce Slovenije vabimo na spletno srečanje, kjer vas bomo seznanili z osnovnimi informacijami o aktualnem pozivu LAS Srce Slovenije, obenem pa bo to dobra priložnost za povezovanje s partnerji. Srečanje bo potekalo na spletu (aplikacija Teams) v torek, 25.10.2022, od 17.00 do 19.00. Prijave so obvezne!  

Srečanje s kandidati za župane in člane občinskih svetov

12. oktober 2022

V mesecu oktobru po vsej Sloveniji poteka akcija Šola za župane v okviru katere se predstavniki nevladnih organizacij soočajo z županskimi kandidati, ki bodo nastopili na letošnjih lokalnih volitvah z namenom spodbuditi razpravo o tem, kakšno skupnost si želimo. V okviru akcije bo tudi v Zasavju potekal osrednji dogodek v obliki delovnega srečanja, kjer se boste predstavniki društev, zavodov in ustanov pogovorili s kandidati o najbolj perečih problematikah, ki jih zaznavate v lokalnem okolju.

Delavnica: Dobro oblikovane pobude za županske kandidate

10. oktober 2022

V Šoli za župane se »šolajo« bodoči župani in občinski svetniki. Še pred samim dogodkom Šole za župane pa se bomo izšolati tudi nevladniki. Vabimo vas na delavnico učenja veščin komuniciranja z bodočimi župani in občinskimi svetniki.

S programi E+ in ESE mladi odkrivajo Evropo

7. oktober 2022

V sredo, 28. 9. 2022 smo v okviru Evropskega leta mladih na Gimnaziji Litija izvedli dogodek z naslovom Rastem z Evropo. Namen je bila promocija mednarodnih priložnosti za mlade. Poudarek je bil na predstavitvi programa Erasmus + in Evropska solidarnostna enota.

Priložnosti za mlade: Razpis EUTeens4Green

4. oktober 2022

Ste stari med 15 in 24 let in prihajate iz Zasavske regije? Imate idejo kako prispevati k zelenemu prehodu? Pridružite se nam na informativni delavnici namenjeni predstavitvi razpisa EUTeens4Green, ki bo potekala 13.10.2022 ob 17. uri. 17. 10. 2022 pa se nam pridružite na delavnici za razvoj projektnih idej. 

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /36 >> >|

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00