Podelitev nazivov Prostovoljec zasavske regije 2023

16. februar 2024

Ob svetovnem dnevu nevladnih organizacij, 27. februarja 2024 bomo podelili nazive Prostovoljec zasavske regije 2023. Podeljeni bodo štirje nazivi Prostovoljec zasavske regije 2023 posameznicam in posameznikom po občinah Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje, en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2023 najbolj zaslužni prostovoljski organizaciji iz zasavske regije in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2023 najuspešnejšemu prostovoljskemu projektu, programu oziroma akciji iz regije.

Delavnica: Priprava in oddaja letnega poročila za leto 2023

13. februar 2024

Leto je naokoli, bližajo se roki za oddajo letnega poročila in davčnega obračuna. Delavnica, na kateri boste spoznali kako pripraviti in oddati letno poročilo za društvo za leto 2023, je namenjena tajnikom in blagajnikom oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih in drugih nevladnih organizacijah, če tudi vam računovodsvo vodi zunanji računovodski servis.

Pridobivanje in upravljanje financ za vaše projekte

7. februar 2024

Regionalni center NVO in Zavod Aspira vas vabimo na delavnico Pridobivanje in upravljanje financ za vaše projekte, ki bo potekala v torek, 13. 2. 2024, med 17. in 19. uro v predavalnici VDC Zasavje.

 

Glasujte za prejemnike nazivov Prostovoljec zasavske regije 2023

6. februar 2024

Zbrani so predlogi kandidatov za nazive javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2023. Od 6. 2. do 20. 2. 2024 poteka glasovanje.

 

Vabljeni, da svoj glas oddate tudi vi!

 

Poročanje o izplačilih članom in prostovoljcem

16. januar 2024

Na podlagi dopolnitve Pravilnika o dostavi podatkov za odmero dohodnine je od letos obvezno poročanje o izplačanih dohodkih, ki se ne vštevajo v davčno osnovo oz. se ne vštevajo do določene višine. Prvič se poroča za leto 2023, rok za oddajo poročila pa je 31.1.2024. Poročilo je potrebno pripraviti v datoteki VIRDOH.DAT.

Prostovoljec zasavske regije 2023

9. januar 2024

Objavljen je javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2023 za izbor najzaslužnejših prostovoljk in prostovoljcev, prostovoljskih organizacij ter prostovoljskih projektov iz zasavske regije. Vabljeni, da do 30. 1. 2024 predlagate kandidate, organizacije in projekte in tako izpostavite njihovo delo in prizadevanja v lokalnem okolju.  

Srečno 2024

28. december 2023

Sodelovanje z vami nam je v veselje. Veselimo se novih skupnih izzivov v letu 2024.

 

Ekipa Consulta.si

Spodbujate k donacijam 1% dohodnine

13. december 2023

Do konca meseca decembra je čas, da nagovorite vaše podpornike k donaciji 1% dohodnine vaši organizaciji. Vsak zaposlen ima možnost, da zahteva, da se 1% njegove odmerjene dohodnine nameni izbrani organizaciji, in to tako, da iz seznama upravičencev izbere eno do največ deset organizacij, katerih delovanje želi podpreti. Takšna donacija jih nič ne stane, vam pa lahko pomeni ogromno. 

 

Kako lahko NVO sodelujemo pri Pravičnem prehodu Zasavja?

21. november 2023

Pravični prehod Zasavja se mora odražati v vseh porah družbe, mora biti trajnosten in poleg gospodarstva, vključevati še okolje in družbeno sfero. Tako smo v četrtek, 16. 11. 2023 skupaj s Centrom za pravični prehod Zasavje razmišljale nevladne organizacije na Posvetu nevladnih organizacij in civilne družbe v okviru Pravičnega prehoda Zasavja.

Predstavitev spletnih aplikacij Odprti računi za NVO in eConsulta

17. november 2023

Vabimo vas na predstavitev spletnih aplikacij Odprti računi za NVO in eConsulta, ki lahko pomembno prispevata k poenostavitvi administracije, finančni transparentnosti in učinkovitejšemu upravljanju nevladnih organizacij.

Predstavitev bo v četrtek, 30.11.20223 od 16.30 do 18.30 preko spretnega orodja MS Teams.

Posvet z nevladnimi organizacijami: Skrbimo, da nihče ne bo prezrt

6. november 2023

Pravični prehod Zasavja je strateški program, s katerim bomo Zasavje preoblikovali iz tradicionalne premogovne v konkurenčno, visokotehnološko in nizkoogljično regijo. Da bo pravični prehod zares enakovredno vključil vso prebivalstvo in vsa področja vas vabimo na posvet v okviru Pravičnega prehoda Zasavja v četrtek, 16. 11. 2023, ob 17. uri v konferenčni dvorani PGD Zagorje mesto.

Moje prostovoljsko delo podpira tudi delodajalec

23. oktober 2023

Mateja Kos, predsednica Kulturnega društva Podkum in prejemnica priznanja RS za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela, je, kot pravi vesela, da ima delodajalca s posluhom za prostovoljce in jim omogoča 4 dni dodatnega dopusta pri prostovoljskem udejstvovanju. In to ni neko podjetje z naprednimi metodami za motiviranje svojih zaposlenih ampak služba v državnem organu.  

Vodenje evidenc delovnega časa

20. oktober 2023

Z sprejetim Zakonom o spremembah in dopolnitvah zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti so pomembne novosti, ki jih morajo upoštevati tudi društva in druge nevladne organizacije, ki zaposlujejo delavce oz. delo v organizaciji opravljajo osebe na kakršni koli pravni podlagi. 

Društvo upokojencev Litija, prostor za podporo starejšim pri vključevanju v socialno aktivno in zdravo življenje

30. september 2023

V Društvu upokojencev Litija izvajajo raznoliko paleto dejavnosti, ki bogatijo vsakdan starostnikov. Kot pravijo je njihova prednostna naloga premostitev osamljenosti in izvajanje aktivnosti, ki si jih želijo njihovi člani za bolj kvalitetno in pestro preživljanje prostega časa. V ta namen so pri zaznanih potrebah svojih članov na našem pozivu za razvoj in nadgradnjo storitev nevladnih organizacij zasavske regije vzpostavili informacijsko točko. Tu so poleg informiranja, izvajali tudi usposabljanja starejših, srečanja za uporabo pametnih telefonov in meditacije za sproščanje. 

Na 5 osnovnih šolah spoznali aktivnost 24 različnih društev

29. september 2023

5 osnovnih šol, 50 oddelkov, več kot 1100 učencev in 24 različnih društev je letos sodelovalo v akciji »NVO gre v šolo«. Gre za akcijo, ko šole za en dan odprejo vrata društvom in drugim nevladnim organizacijam in jim omogočijo, da se predstavijo učencem.  Akcija poteka zadnji teden septembra, letos od 25.9. do 29.9.2023.

Spletno usposabljanje ZaNVO: Nevladne organizacije ZA in OD ljudi

20. september 2023

Delo v nevladnih organizacijah je navdihujoče, v njem lahko najdemo smisel in namen – ne le za nas, ampak za širšo družbo. Delamo z mladimi, s starejšimi, z ljudmi z motnjo v duševnem razvoju, z lokalno skupnostjo, ki si želi pestrega poletnega dogajanja v svojem mestu … A včasih nam zmanjkuje energije, želimo si, da bi bile odgovornosti porazdeljene, da ne bi delali le za ljudi, ampak večkrat tudi skupaj z njimi. Pridružite se nam na spletni delavnici, 21. 9. 2023 ob 18. uri.

Vzpostavljamo portal aktivnosti NVO zasavske regije

13. september 2023

Na Regionalnem centru NVO vzpostavljamo portal aktivnosti NVO zasavske regije. S katerim  želimo posameznikom omogočiti, da na enostaven način, na enem mestu najdejo različne tečaje, vadbe in prostovoljske aktivnosti, ki jih izvajajo društva v njihovem kraju in se jim lahko pridružijo.

Anketa: Kako zadovoljni ste z našimi storitvami?

13. september 2023

Naše storitve so namenjene vam, društvom, ustanovam in zavodom, zato si želimo, da so oblikovane tako, da kar najbolje ustrezajo vašim potrebam. Od vas želimo povratne informacije o tem kako zadovoljni ste z našimi storitvami. 

Javna obravnava letnih programov športa in socialnega varstva, sprememb odloka za šport ter pravilnikov za kulturo in socialno varstvo v Občini Litija

14. september 2023

Na spletni strani Občine Litija (https://www.litija.si/) so objavljeni dokumenti v zvezi z razpisi za šport, kulturo in socialno varstvo:

Ocena škode pri društvih in ustanovah – »POPLAVE avgust 2023«

13. september 2023

Na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 so pripravljena navodila in obrazci za oceno škode pri društvih in ustanovah. Škodo je potrebno na predpisanih obrazcih prijaviti najpozneje do 20.9.2023.

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /39 >> >|

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00