Nasveti za komuniciranje z javnostjo

23. avgust 2019

Za NVO s potencialom smo organizirali delavnico, katero je vodila ga. Nika Pirnar iz podjetja Rdeči Balon s.p. Za vse, ki niste bili z nami, podajamo nekaj nasvetov za učinkovitejše komuniciranje.

Čisto na začetku nam je ga. Pirnar pokazala primer neverbalne komunikacije - saj opazite rdeče balone na sliki, kajne?

S skupnimi močmi za boljšo občino in bolj zadovoljne občane

22. avgust 2019

Pridružite se nam na konferenci na kateri boste lahko spoznali navdihujoče primere sodelovanja občin, občanov in organizacij. Omogočili vam bodo vpogled v ozadje procesov, ovir in rešitev, razprava pa vam bo pomagala pri iskanju pravega recepta za razrešitev vaših dilem. Potekala bo v četrtek, 12. 9. 2019 med 10.00 in 13.00 uro v sejni sobi OOZ Hrastnik, Cesta 1. maja 83.

 

Kako si mladi lahko povečajo možnosti za zaposlitev?

19. avgust 2019

Mladim iskalcem zaposlitve dandanes ni tako lahko priti na trg dela, obstaja pa možnost postati bolj zaželen pri delodajalcih. Kako? Pridobite dodatna znanja in kompetence preko prostovoljskega dela in drugih neformalnih izobraževanj.

Podali smo predlog za javno objavo točkovnika vrednotenja vlog prispelih na javni razpis v občini Domžale

14. avgust 2019

V okviru pregleda javnih praks in politik otrok in mladih v občini Domžale ter priprave Analize javne politike in dejanskega stanja na področju mladine in mladinskih dejavnosti v občini Domžale v letu 2018 smo na Stičišču NVO osrednje Slovenije na Občino Domžale naslovili pobudo za javno objavo meril, skupaj s točkovnikom.

Občini Horjul se obeta medgeneracijsko središče

13. avgust 2019

V tokratnih novičkah izpostavljamo intervju z županom Občine Horjul, ki je mnjena, da ima občina kljub majhnosti izredno pestro društveno življenje. Občina nevladnim organizacijam nudi pomoč pri prijavah na razpise in promociji, omogočajo pa tudi brezplačno koriščenje prostorov ter športnih objektov. 

Letečo želvo poganja znanje…

7. avgust 2019

…in ker želi leteti višje in dlje, ga nabira vsepovsod.

Društvo za kakovost življenja Leteča želva želi kakovost življenja izboljšati čim večim ljudem. 

 

 

Predstavljamo: ZELENA SVETOVALNICA

5. avgust 2019

Ste že slišali za Zeleno svetovalnico? Tu delujejo Zagovorniki okolja, pravniki, ki vam svetujejo glede različnih tematik s področja varstva okolja in urejanja prostora. Če vas zanima npr. kako lahko preprečite sekanje dreves v bližini ali vas moti premočna javna razsvetljava, vas vabimo, da berete dalje.

YOUROPE: Pogovarjali smo se z evropskim poslancem, dr. Klemnom Grošljem

5. avgust 2019

Republiko Slovenijo, torej vse nas, v Evropskem parlamentu zastopa osem izvoljenih predstavnikov. Z dr. Klemnom Grošljem, prvič izvoljenemu v Evropski parlament, smo se pogovarjali o prihodnosti Evropske Unije in ga med drugim povprašali tudi o tem, kako vidi nevladne organizacije.

 

Župan Občine Vrhnika vidi potencial v razvoju turizma

31. julij 2019

V tokratni novički vam predstavljamo pogled na vrhniške nevladne organizacije. Župan Občine Vrhnika je napovedal, da bo Občina v prihodnje dajala poudarek na razvoj turizma. Ob tem je poudaril, da pričakuje povezovanje in dobro sodelovanje med turističnimi organizacijami in društvi. 

Prostovoljstvo v Sloveniji - poročilo za leto 2018

29. julij 2019

Ministrstvo za javno upravo je pripravilo že deveto skupno poročilo o prostovoljstvu. Iz tokratnega poročila za leto 2018 je razviden upad skupnega števila prostovoljcev, povečalo pa se je število opravljenih prostovoljskih ur. V lanskem letu je tako 244.304 prostovoljcev, opravilo 9.903.798 ur prostovoljskega dela.

 

Valilnica projektnih idej

29. julij 2019

V torek, 20.8.2019 ob 17.00 bo v prostorih ZLHT Regionalnega centra NVO v Zagorju, Cesta Borisa Kidriča 2, potekala Valilnica projektnih idej namenjena študentom in NVO, da se spoznajo s priložnostmi, ki jih nudi projektno delo v okviru aktualnega razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK). 

 

Objavite potrebe po prostovoljcih v Posredovalnici prostovoljskih del

29. julij 2019

Na ZLHT – Regionalnem centru NVO vabimo zasavske prostovoljske organizacije in organizacije, ki  svoje dejavnosti vključujete prostovoljce, da nam posredujete vaše potrebe po prostovoljcih, mi pa vam bomo pomagali vest o vaših prostovoljskih delih/ akcijah učinkovito razširiti in vam okrepiti vašo bazo prostovoljcev.

Domžale: občani bodo sodelovali pri porabi občinskega denarja

29. julij 2019

Občina Domžale je naredila še en korak naprej k skupnemu odločanju. Na občinski spletni strani je bila dne 19. julij 2019 objavljena pobuda o participativnem proračunu. S participativnim proračunom se občanom ponuja možnost direktnega vpliva na porabo javnih sredstev.

 

Litija ima Inkubator za aktivno državljanstvo

26. julij 2019

Inkubator za aktivno državljanstvo je neformalni izobraževalni program litijskega Društva Lojtra v okviru katerega z uporabnimi znanji in mednarodnimi učnimi aktivnostmi opolnomočijo mlade ter jim s podporo domačih mentorjev pomagajo razviti in utrditi kompetence za aktivno državljanstvo in jih usmeriti na ustrezno karierno pot. 

NVO s potencialom se predstavi: Društvo za kakovost življenja Leteča želva

25. julij 2019

Predstavljamo vam naš nov NVO s potencialom. NVOp je nevladna organizacija, ki se želi izpopolniti na organizacijskem, strokovnem ali zagovorniškim področju. Nedavno se nam je pridružilo društvo Leteča želva, ki je bilo ustanovljeno leta 2017. Društvo je nastalo z namenom širjenja telesu prijaznih športno rekreativnih dejavnosti, predavanj, delavnic in tečajev na področju Domžal in okolice. 

Mladinski center Mengeš je dobra praksa

22. julij 2019

Glas o mladinskem centu Mengeš se širi tudi izven meja občine Mengeš. Namreč tu mladinski center vodi društvo (Društvo AIA – Mladinski center Mengeš), kar v Sloveniji ni pogosto. Zato smo jih kot primer dobre prakse povabili v Logatec, kjer je ideja o mladinskem centru v fazi razvoja. 

 

Foto: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš

Ne spreglejte: Smernice za poenostavitev izvajanja občinskih javnih razpisov

15. julij 2019

​Financiranje nevladnih organizacij: Smernice za izvajanje občinskih javnih razpisov so namenjene v pomoč občinam, za namen poenostavitve njihovih  javnih razpisov. Zanimivo branje pa so tudi za nevladne organizacije, ki se prijavljajo na javne razpise.

Kako ustvariti FB dogodek

15. julij 2019

Organizirate dogodek in želite, da zanj izve čim več ljudi? V pomoč pri tem vam je lahko prikazovanje informacije o vašem dogodku na Facebook-u. Za vas smo pripravili kratek video, kjer lahklo vidite, kako smo ustvarili dogodek na naši FB strani NVO consulta si.

Vabljeni k ogledu. https://youtu.be/dDqVypJOTQ8

Potreba po prostorih za NVO tudi v Trbovljah

3. julij 2019

Deset trboveljskih nevladnih organizacij sodeluje pri pripravi pobude za vzpostavitev tako imenovane skupnostne pisarne v Trbovljah. Sodelujoče organizacije opozarjajo, da večina društev in drugih nevladnih organizacij ne potrebuje pisarniških prostorov za osem ur na dan, petkrat na teden.

Vizija: Mladinski center Logatec

3. julij 2019

V Logatcu je že nekaj časa znana potreba po vodenem mladinskem centru. Želijo si ga mladi, podpira ga Občina. Zakaj ga potem še ni?

Ker je pred tem potrebno narediti domačo nalogo in v Logatcu so se je že lotili. 

 

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /26 >> >|

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00