Čas za oddajo letnega poročila za zasebne zavode in ustanove

Bliža se čas oddaje letnih poročil za pretekli poslovno leto. Prve organizacije, ki morajo oddati letna poroča so nepridobitne organizacije - pravne osebe zasebnega prava. Zasebni zavodi in ustanove so zavezani k oddaji letnih poročil na poenotenih obrazcih preko spletne aplikacije AJPES. Letos je rok oddaje poročil 1.3.2021.

Prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom morajo hkrati z oddajo letnega poročila oddanega na AJPES, predložiti tudi poročilo o prostovoljstvu za leto 2020.

Poleg oddaje bilance stanja in izkaza poslovnega izida pa morajo vse pravne osebe, torej tudi zasebni zavodi in ustanove pripraviti in oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb (DDPO). Kljub temu, da so nevladne organizacije zavezanci, ki so ustanovljeni za opravljanje nepridobitne dejavnosti oproščeni plačila davka, morajo v vsakem primeru obračunati in plačati davek od pridobitne dejavnosti. Rok za oddajo obračuna DDPO za preteklo koledarsko leto je tri mesece po preteku koledarskega leta, torej najkasneje do 31.3. Oddaja obračuna je obvezna v elektronski obliki preko sistema e-davki.


Več informacij o pripravi in oddaji letni poročil najdete na naši spletni strani na povezavi:

Priprava letnega poročila za zasebne zavode in ustanove

Priprava in oddaja obračuna davka od dohodkov pravnih oseb

 

Za pomoč pri pripravi in oddaji poročil smo vam na voljo po e-pošti na naslovu info@consulta.si ali na telefonski številki 059 927 619 ali 01 3209 484.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru