Prvo srečanje NVO iz Osrednjeslovenske regije v programu NVO s potencialom

V naslednjem obdobju delovanja Stičišča NVO osrednje Slovenije bo posebna podpora namenjena NVO s potencialom. Nevladne organizacije s potencialom so tiste nevladne organizacije v regiji, ki izkazujejo interes za lasten organizacijski, strokoven ali zagovorniški razvoj, ter so pripravljene zadovoljevati lokalne potrebe oz. aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti

Stičišče NVO osrednje Slovenije je junija objavilo javno povabilo za vse nevladne organizacije, ki bi se želele vključiti v program NVO s potencialom. Prejeli smo 17 prijav organizacij, ki v regiji delujejo na lokalnem oziroma nacionalnem nivoju, z različnimi vsebinskimi področji delovanja: kultura in umetnost, okolje, mladi, razvoj kraja, šport in rekreacija, sociala in pomoč ljudem, zaščita živali, izobraževanje, turizem… .

                                            

                                           


6.7.2016 smo se  v Ljubljani srečali s prijavljenimi organizacijami. Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi in usklajevanju nadaljnjih skupnih korakov. Udeležence smo seznanili z matrico, na podlagi katere bodo organizacije samoocenile razvoj na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Matrica predstavlja inovativen pristop načrtovanja krepitve različnih kapacitet.

                                            


ČASOVNICA PROGRAMA NVO S POTENCIALOM:

  • uvodno srečanje (julij 2016)
  • samoocenjevanje prijavljenih organizacij (julij 2016)
  • individualni intervju s prijavljenimi organizacijami (avgust 2016)
  • priprava individualnih načrtov razvoja krepitve in sklenitev memorandumov o sodelovanju v programu                   (avgust-september 2016)
  • izvedba načrtovanih krepitev (september 2016 –maj 2017)

Za več informacij glede programa NVO s potencialom nam lahko pišete na info@consulta.si ali nas pokličete: 059 927 619

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru