Turizem v občini Grosuplje

V Občini Grosuplje je turizem trenutno 'vroča' tema. V letu 2018 bo namreč z delovanjem pričel novi Javni zavod Turizem Grosuplje, katerega cilj je profesionalizacija področja razvoja turizma v Grosuplju. Vsekakor gre za pozitivni in težko pričakovani dogodek za vse, ki se ukvarjajo s turistično ponudbo v občini.

V letu 2018 bo delovanje Javnega zavoda za turizem financirano neposredno iz občinskega proračuna, saj je občina ustanoviteljica zavoda. To pomeni, da bo v prihodnosti za razvoj turizma skrbel novi zavod s strokovnimi kadri in predvidljivim občinskim financiranjem. Zavod bo povezoval tako javni kot zasebni sektor ponudnikov turističnih produktov v občini; posebno vlogo imajo turistična društva v Grosupljem, ki na področju turizma v različnih oblikah uspešno delujejo že desetletja.

Občina je v letu 2017 za delovanje turističnih društev, ki imajo sedež v Grosuplju, skupno namenila 16.200,00 eur. Znesek predstavlja le približno en odstotek vseh sredstev, namenjenih za sofinanciranje delovanja nevladnih organizacij (predvsem društev, pa tudi zasebnih zavodov in ustanov) z vseh področij v občini. Turistična društva že sedaj izvajajo obsežen delež turistične ponudbe v Grosuplju in v okolici, kot taka pa predstavljajo pomembne deležnike pri razvoju turizma v prihodnosti. V preteklih letih so se društva s pomočjo Stičišča za NVO Osrednje Slovenije tudi aktivno povezovala, saj so zaznala potrebo po sodelovanju med deležniki in resnem razvoju turizma v občini.  V letu 2017 so tako društva celo pripravila skupno turistično ponudbo v Grosupljem in okolici, ki je po dolgih letih skupne neaktivnosti izjemno pozitiven rezultat, ki naj bo v pomoč tudi novemu Javnemu zavodu pri njegovem delu.

Od zavoda Turizem Grosuplje se namreč pričakuje strateško in trajnostno naravnano delo na področju turizma, skrb za kulturno in naravno dediščino na območju, ter nudenje kadrovske in finančne podpore za ponudnike turističnih produktov v občini. Turistična društva upajo na konstruktivno in vzajemno koristno sodelovanje, ki bo turizem v Občini Grosuplje končno povzpelo v resno gospodarsko panogo!

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00