MREŽA NVO OSREDNJE SLOVENIJE

Mrežo smo vzpostavili  v okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije z namenom povezovanja nevladnih organizacij v regiji in s ciljem, da postane nevladni sektor v regiji enakovreden partner pri razvoju.

Regionalna mreža je neformalna, odprta mreža nevladnih organizacij, ki delujejo na območju Osrednjeslovenske regije. Mreža zastopa interese nevladnih organizacij v regiji v komunikaciji z drugimi subjekti na nivoju regije. Deluje po načelih participativne demokracije. Participativna demokracija omogoča vsem, da sodelujejo v procesu odločanja. Javnost sodeluje na podlagi interesa oziroma zanimanja. Posamezniki z odločitvijo, da ne bodo sodelovali v procesu, odločitev prepuščajo ostalim zainteresiranim in jih hkrati izrazijo zaupanje, da bodo sprejeli pravilna stališča (se torej vnaprej strinjajo s sprejetimi stališči). 


Upravljavec Mreže NVO osrednje Slovenije je Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki ga izvaja Društvo za podporo civilne družbe in mreži nudi administrativno-tehnično podporo. Stičišče NVO osrednje Slovenije ima pisarno v Ljubljani na Vojkovi 63.

Poslovnik mreže pdf.

 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00