JAVNE POLITIKE OSREDNJE SLOVENIJE

Pregledali smo izvajanja javnih politik na področju izbranih lokalnih potreb občin osrednjeslovenske regije v letu 2017.

Na Stičišču NVO osrednjeslovenske regije smo v letih 2016 in 2017 ugotavljali in spremljali razvoj lokalnih potreb v občinah Domžale, Grosuplje, Kamnik, Ljubljana, Logatec in Vrhnika. Za vsako občino smo izbrali izstopajočo lokalno potrebo, s katero smo se v okviru naših dejavnosti za podporo NVO sektorja seznanili, ter jo analizirali v okviru celovitega pristopa občin k vzpodbujanju, razvoju in sofinanciranju posamezne potrebe.

Pregledali smo občinske razpise in pozive na področju lokalnih potreb, na katere se lahko prijavijo NVO. Pregledali smo morebitne dolgoročne strateške načrte za razvoj izbranih lokalnih potreb. Obenem smo pregledali tudi morebitne občinske pravne akte, ki so podlaga za razpis, kot so pravilniki, odloki in letni načrti.  Kadar so bili podatki na voljo, smo preverili tudi katerim organizacijam so bila na podlagi razpisov odobrena in dodeljena sredstva, koliko sredstev občine namenjajo delovanju NVO v celoti in za konkretno lokalno potrebo v tekočem in preteklih letih.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00