Intervju z županom Občine Vodice

Župan Občine Vodice g. Aco Franc Šuštar nam je zaupal svoje mnenje o selovanju, sodelovanju in povezovanju nevladnih organizacij v njihovi občini.

 

Kako vidite delovanje nevladnih organizacij v vaši Občini? Ste zadovoljni z njihovim prispevkom pri zadovoljevanju lokalnih potreb?

Da, z njihovim delovanjem sem zadovoljen. Njihov prispevek lokalni skupnosti in sodelovanje z Občino Vodice je na visokem nivoju.

 

Ali je občini pomembno, da v procese odločanja vključuje tudi nevladne organizacije? Kako jih vključuje, ste zadovoljni z njihovim odzivom?

Da. Nevladne organizacije vključujemo z različnimi pozivi in vabili k prijavi na razpise ter sodelovanjem ob različnih priložnostih, kot so prireditve, izobraževanja, skupni projekti …

 

Kakšne so možnosti povezovanja nevladnih organizacij in občine v okviru partnerstev pri različnih projektih (npr. projekti LAS, ...)? Vidite kje ovire za sodelovanje z nevladnimi organizacijami?

Ne, ovir ne vidim, vendar je za sodelovanje izkazanega premalo interesa. Z različnimi projekti se tudi naša občina povezuje  znotraj LAS Za mesto in vas, ki je bila ustanovljena na pobudo šestih občin Ljubljanske urbane regije.

 

Kakšni so prihodnji izzivi lokalne skupnosti na področju sociale, kulture, športa, ...? Ali ji jih boste lahko reševali skupaj z nevladnimi  organizacijami?

V večini primerov je težava v tem, da finančni viri, ki jih zagotavlja država, ne zadoščajo. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00