Intervju z županom Občine Moravče

Objavljamo tretji intervju rubrike in sicer z županom Občine Moravče, dr. Milanom Balažicem. Poudaril je, da so področja sociale, mladih, športa, turizma in kulture v Občini Moravče bila do sedaj finančno podhranjena.

Spodaj si lahko preberete kratke in jedernate odgovore g. župana.  

 

 

1.) V vaši občini je registriranih 48 nevladnih organizacij. Kako vi vidite delovanje nevladnih organizacij v vaši občini? Ste zadovoljni z njihovim prispevkom pri obogatitvi življenja lokalne skupnosti? 
Delovanje NVO v Občini Moravče vidimo kot bistven element samoorganizirajoče civilne družbe. Njihov prispevek je vsekakor pomemben za nas, ker bogati naše okolje in dopolnjuje delovanje tako občine kot države.

2.) Na kakšen način boste sodelovali z nevladnimi organizacijami v vaši občini?
Dobro kot do sedaj. Prizadevali si bomo za še več dialoga.

3.) Nevladne organizacije delujejo na različnih vsebinskih in strokovnih področjih, zaposlujejo, združujejo prostovoljce, vključujejo veliko uporabnikov… Kje še vidite potencial delovanja nevladnih organizacij v vaši občini?
Vsekakor bi delovanje NVO na političnem področju lahko bilo širše in aktivnejše.

4.) Ali vam je pomembno, da se v vaši občini v procese odločanja vključuje tudi nevladne organizacije? Kako jih nameravate vključiti?
Seveda. Preko medsebojnega dialoga bomo skupaj ugotovili najbolj optimalno obliko komunikacije.

5.) Kakšni so prihodnji izzivi v vaši občini na področju sociale, mladih, športa, turizma, kulture?
Vsa ta področja so v Občini Moravče so bila doslej finančno podhranjena, vendar so kljub temu društva delovala izjemno aktivno. V prihodnje bo treba na vseh naštetih področjih narediti še več in jih tudi sistemsko urediti.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00