Intervju z županom Občine Moravče

Župan Občine Moravče, g. Martin Rebolj, nam je zaupal svoje mnenje o sodelovanju in povezovanju z nevladnimi organizacijami v njihovi občini.
 

 

 

Kako vidite delovanje nevladnih organizacij v vaši Občini?  Ste zadovoljni z njihovim prispevkom pri zadovoljevanju lokalnih potreb?

Z njihovim delovanjem smo zadovoljni saj so društva na področju kulture, športa in drugih dejavnosti zelo aktivna. 

Ali je občini pomembno, da v procese odločanja vključuje tudi nevladne organizacije? Kako jih vključujete, ste zadovoljni z njihovim odzivom?

Občini je pomembno, da se vsa društva in zavodi vključujejo v naše dejavnosti in razvoju občine na katerem delujejo.

Kakšne so možnosti povezovanja nevladnih organizacij in občine v okviru partnerstev pri različnih projektih (npr. projekti LAS, ...) Vidite kje ovire za sodelovanje z nevladnimi organizacijami?

Predvsem se vse nevladne organizacije (društva) sama odločajo pri sodelovanju projektov. Seveda pa občina njihovo prizadevanje upošteva s financiranjem članstva LAS-a, preko katerega se občina lahko v sodelovanju z nevladnimi organizacijami prijavlja na projekte kot so: obnova kulturnega doma, spominska soba, večnamenski dom… Menim, da ovir za sodelovanje ni.

Kakšni so prihodnji izzivi lokalne skupnosti na področju sociale, kulture, športa, ...? Ali jih boste lahko reševali skupaj z nevladnimi  organizacijami?

Na področju sociale planiramo gradnjo Doma starejših občanov. Na področju kulture je predvidena obnova Kulturnega doma Moravče. Na področju športa smo v postopku pridobivanja zemljišč za nogometno igrišče. Tečejo pa tudi postopki za izgradnjo športnega parka. Na vseh področjih sodelujemo tako z šolo kot s posameznimi društvi, ki pokrivajo ta področja.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00