Intervju z županom Občine Brezovica

O delovanju, povezovanju in sodelovanju Občine z nevladnimi organizacijami smo v intervjuju povprašali tudi župana Občine Brezovica g. Metodom Ropret. Zaradi natrpanega urnika, nam je na kratka zastavljena vprašanja uspel odgovoriti s kratkimi odgovori, ki pa se nam na Stičišču NVO osrednje Slovenije še kako ne zdijo zanemarljivi.

Gospod župan je potrdil, da v Občini Brezovica zaznavajo uspešno delovanje nevladnih organizacij ter so hkrati zadovoljni z njihovim prispevkom pri zadovoljevanju lokalnih potreb. Občina v  procese odločanja po potrebi vključuje tudi nevladne organizacije, hkrati pa so z njihovim odzivom zadovoljni.

V Občini Brezovica prav tako ne vidijo nikakršnih ovir pri povezovanju nevladnih organizacij in občine v okviru partnerstev pri različnih projektih (npr. projekti LAS, ...). Prav tako pa Občina z nevladnimi organizacijami že sodeluje pri reševanju izzivov lokalne skupnosti na področju sociale, kulture, športa, in enako prakso bodo nadaljevali tudi v prihodnje. 

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00