Zavod Drevored

Zavod Drevored je nevladna organizacija, ki je izkazala lasten interes za krepitev tako strokovnega kot tudi organizacijskega razvoja in se v letu 2016 vključila v program NVO s potencialom. Svoje delovanje so pričeli v letu 2011, povsem spontano, iz želje po boljšem, bolj dinamičnem, bolj živahnem mestu Grosuplje. 

Ime Zavoda Drevored izhaja iz simbolike urejenosti, povezanosti in skupnosti, ki pa je hkrati tudi prepoznavna dediščina v centru mesta Grosuplje, katero ima zelo velik potencial. Pojem povezanost se je usedel v kulturo organizacije, saj so si z vključitvijo v program NVO s potencialom, poleg nadaljevanja izvajanja prireditev, zadali tudi boljše sodelovanje in povezovanje z Občino Grosuplje in drugimi lokalnimi organizacijami.

Kaj pravzaprav je NVO s potencialom?

Je nevladna organizacija, ki izkazuje interes za lasten organizacijski, strokoven in zagovorniški razvoj, ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oziroma aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti. NVO s potencialom je aktivna organizacija, ki se razvija in pripeva k razvoju okolja v katerem deluje oziroma izvaja nove storitve.

Med svoje prve aktivnosti štejejo urejanje uspešnega portala drevored.si na katerem lokalno prebivalstvo občine Grosuplje in okolice obveščajo o aktualnem dogajanju na najrazličnejših področjih. Portal ponuja širok spekter zanimivih vsebin, kjer vsak obiskovalec najde nekaj zase. Cilj Zavoda Drevored je prispevati k utripu mesta z aktivnostmi s področja kulture, športa, turizma, ekologije, dobrodelnosti, urejanja prostora…

Vizija Zavoda Drevored je delovati povezovalno, saj verjamejo, da lahko le povezano uresničujejo projekte, ki bodo njihove kraje naredili še lepše, atraktivnejše in še bolj prijetne za njih in njihove goste. –njihov največji kapital so zagnanost, znanje in volja.

K projektu NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po predhodnem dogovoru