Vabljeni na "Lokalni izziv" MO Ljubljana

Si želite soustvarjati lokalno skupnost in imate dobre ideje? Sodelujte na »Lokalnem izzivu« MO Ljubljana
Iskali bomo inovativne ideje in korake za razreševanje lokalnih potreb. Dogodek je neprofitne narave, glavni namen je spodbujanje iskanje rešitev, ki pozitivno prispevajo k razvoju lokalnega okolja in družbe. 
 
Kdo se lahko prijavi? »Lokalni izziv« je dogodek, kamor vabimo predstavnike nevladnega, javnega in gospodarskega sektorja, prostovoljce, strokovnjake, študente, posameznike in druge, ki si prizadevajo najti inovativne rešitve v lokalni skupnosti. 
 
Lokalne potrebe, ki bodo v središču dogodka:
Kako mlade spodbuditi k vključevanju v mladinske organizacije? 
Kako zmanjšati količino zavržene hrane?
Ozaveščanje o sprejemanju drugačnosti med mladimi.
 
Kdaj? Sreda, 28. februar 2018 (9:30-17:00)
 
Kje? Hiša EU, Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana.  Lokacija je dostopna 10 minut hoje iz centra Ljubljane, prav tako vozijo mimo naslednje avtobusne linije: 6, 7, 8, 13, 14, 19, 20.
 
Prijava: udeležba na dogodku je brezplačna, s predhodno prijavo na povezavi. Prijave sprejemamo do 26. februarja 2018. Več informacij na tjasa.kozlevcar@consulta.si ali po telefonu 01 3209 484.
 
Potek dogodka: na podlagi predhodnih prijav se bodo oblikovale delovne skupine znotraj katerih bodo člani izmenjevali ideje, znanja in rešitve za razreševanje izbrane lokalne potrebe. Preko moderiranega skupinskega dela bodo udeleženci pripravil idejno rešitev kako zadovoljiti izbrano lokalno potrebo in opredelili korake za njeno reševanje. Vse skupine bodo ob koncu dogodka predstavile svoje idejne rešitve. Skupina z najboljšimi idejnimi rešitvami za zadovoljevanje izbrane lokalne potrebe bo zmagovalna in bo prejela podporo za realizacijo rešitve (svetovanja, mentorstva) v vrednosti do 300,00 EUR.
 
Organizator dogodka je Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki zagotavlja podporno okolje nevladnim organizacijam v regiji in s svojimi aktivnostmi prispeva k izboljšanju strateškega položaja nevladnih organizacij v Osrednjeslovenski regiji.

Tekom dogodka bodo zagotovljeni odmori s kavo, pijača in prigrizki.
 
Ste pripravljeni sprejeti izziv?
 
 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru