V stiku z uporabniki – oddaljene družabne aktivnosti zagorskih skavtov

V času epidemije so v organizaciji  Združenje katoliških skavtov in skavtinj – podružnica Steg Zagorje 1 ravnali skladno z ukrepi vlade za preprečevanje širjenja Koronavirusa  in do nadaljnjega prenehali z vsemi srečanji in dejavnostmi v živo oz. jih priredili tako, da jih lahko izvajajo na daljavo in s člani ostajajo v rednem stiku.

Srečanja, ki so jih pred epidemijo imeli vsak vikend so nadomestili z nalogami, izzivi in videoklici na približno dva do tri tedne. Njihovi člani - otroci in mladostniki so v tem obdobju precej obremenjeni s šolo na daljavo, zato skavtske aktivnosti izvajajo v manjšem obsegu.  

Najmlajšim članom, starim od 8 do 11 let, v tem času z SMS sporočili pošiljajo izzive, ki jih lahko opravijo sami doma (npr. narišejo kakšno sliko), svoje izdelke nato poslikajo in jih pošljejo nazaj. Poleg tega z njimi opravijo tudi krajše video klice preko storitve jitsi (meet.jit.si), ki je uporabnikom precej prijazna aplikacija.

Za srednjo starostno skupino, v kateri so otroci in mladostniki, stari 11 do 15 let, so pripravili različne izzive, ki so jih potem opravljali po manjših skupinah, v katerih so člani komunicirali preko video klica. Pripravljajo jim tudi manjše naloge, ki jih lahko opravijo doma ali v naravi. Preko video klica so uspešno igrali tudi priljubljeno igro Activity.

V najstarejši skupini mladostnikov, starih 16 let in več, ohranjanje stika poteka še bolj sproščeno. Z uporabo aplikacije Skype izvajajo zabavne kvize o dejstvih njihov članov, k jih pripravijo na aplikaciji Kahoot. Za najstarejše pripravljajo tudi aktivnosti na prostem, podobne GeoCachingu, pri katerih bodo uporabniki v naravi iskali zaklade, med seboj pa sodelovali in komunicirali preko mobilnih telefonov.

Facebook stran zagorskih skavtov 

Katera orodja vam pri stiku z vašimi uporabniki še lahko pomagajo?

Za tiste organizacije, ki želite ohranjati stik z vašimi uporabniki z video komunikacijo, družabnimi igrami in aktivnostmi v naravi izpostavljamo spodaj navedena orodja.

JItsi (Meet.jit.si)

Jitsi je zbirka brezplačnih in odprtokodnih »večplatformnih« aplikacij za govorne, videokonference in takojšnje sporočanje za spletno platforme Windows, Linux, macOS, iOS in Android. V središču Jitsi sta Jitsi Videobridge in Jitsi Meet, ki vam omogočata izvajanje videokonferenc.

Kahoot

Kahoot je učna spletna platforma, ki temelji na igrah in se vedno pogosteje uporablja kot izobraževalna tehnologija v šolah in drugih izobraževalnih ustanovah. Njegove učne igre, "Kahoots", so uporabniško ustvarjeni kvizi z več izbirami, do katerih lahko dostopate prek spletnega brskalnika ali aplikacije Kahoot.

Geocaching

Geocaching je največja igra za iskanje zakladov na svetu. Geocaching je namenjen navdihu in omogočanju pustolovščin, raziskovanja in skupnosti z edinstveno kombinacijo rekreacije na prostem in lokacijske tehnologije. Strastna skupnost milijonov igralcev igre uporablja aplikacijo Geocaching in naprave z GPS-om, da najdejo pametno skrite posode, imenovane geocache, in delijo svoje izkušnje z drugimi. Tudi v zasavski regiji se nahaja veliko še neodkritih zakladov.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00