V občini Logatec je Športna zveza pomemben akter na športnem področju

Športna zveza Logatec je ena izmed prepoznanih nevladnih organizacij s potencialom, saj  izkazuje interes za lasten organizacijski, strokoven ali zagovorniški razvoj, ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oz. aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti. Združuje kar 28 članov - nevladnih organizacij na področju športa v občini Logatec. 

Želja Športne zveze je postati pomembna organizacija športnih društev v občini Logatec in hkrati ustanoviti prepotreben sklad za potencialne športnike. Njihove aktivnosti potekajo na področju povezovanja in spodbujanja k sodelovanju športnih društev, organizacije in sodelovanja na športnih prireditvah ter tudi na področju organizacije najrazličnejših izobraževanj.

Programu NVO s potencialom so se pridružili lani decembra in svojo krepitev na organizacijskem in strokovnem področju nadaljevali v letošnjem letu, vse s ciljem postati prepoznana krovna organizacija na področju športa v občini Logatec. Vsako leto organizirajo dogodek športnik leta ter letni in zimski dan športa, hkrati so svojim članom vedno na voljo za pomoč, svetovanje in usmeritve.

Kaj pravzaprav je NVO s potencialom?

Je nevladna organizacija, ki izkazuje interes za lasten organizacijski, strokoven in zagovorniški razvoj, ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oziroma aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti. NVO s potencialom je aktivna organizacija, ki se razvija in pripeva k razvoju okolja v katerem deluje oziroma izvaja nove storitve. 

V letošnjem letu Športna zveza Logatec pripravlja prvi športni dan na katerem se bodo na zabaven in zanimiv način odvijale najrazličnejše igre in se predstavili športi, ki delujejo v občini Logatec. V lanskem letu so dogodek, športni dan, uspešno združili s tekaškim klubom.

Seveda pa so poleg vseh sprotnih aktivnosti na Zvezi ne spijo na lovorikah ampak aktivno spremljajo trenutno dogajanje na področju zakonodaje z namenom biti kvalitetna krovna organizacija in kompetenten sogovornik logaškim nevladnim organizacijam na področju športa. Aktivno se prijavljajo tudi na številne razpise, vsako leto pa pripravijo že dobro poznano prireditev Športni Logatca.

Vključevanje in sodelovanje v organih odločanja na področju športa v občini Logatec, kot so svet športa, komisija za dodeljevanje sredstev, z olimpijskim komitejem-združenjem športnih zvez ter povezovanje z ostalimi podobnimi organizacijami.

Športna zveza bo v programu NVO s potencialom tudi v prihodnje razvijala in krepila svoj organizacijski in strokovni razvoj skozi katerega bo razvijala tako nove kot tudi že do sedaj zastavljene cilje.

K projektu NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru