Ste si že izbrali nevladne organizacije, ki jih boste podprli s svojim delom dohodnine ?

Vstopamo v veseli december, ki je tudi čas hvaležnosti in obdarovanja. Če so med njimi nevladne organizacije s svojimi prizadevanji je zdaj čas, da se jim zahvalite, tudi tako, da jim izberete med vsemi tistimi upravičenci, ki so upravičeni do dela 1% dohodnine in ga namenite prav njim. Zakaj ne bi izkoristili priložnosti in podprli tiste, ki jih imate radi?

Vsak zaposleni ima možnost, da zahteva, da se 1% njegove odmerjene dohodnine nameni izbranim organizacijam, in to tako, da iz seznama upravičencev izbere eno do največ deset organizacij, katerih delovanje želi podpreti. Takšna donacija vas nič ne stane, prispevate pa k delovanju organizacij, ki izvajajo številne družbeno koristne programe v vašem okolju.

 

Koga lahko podprem?

Preverite seznam organizacij, ki so upravičene do donacij za leto 2022 in presenečeni boste nad tem komu vse lahko namenite svoj odstotek dohodnine. Zagotovo poznate kakšno organizacijo v svojem okolju, ki bi jo z veseljem podprli. Posameznemu upravičencu lahko tako namenite od 0,1% do maksimalno 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati 1%.

Z vas smo pripravili seznam upravičencev iz zasavske regije.

Občina Zagorje ob Savi

Občina Litija

Občina Hrastnik

Občina Trbovlje

Celoten seznam upravičencev do donacij za leto 2022 pa najdete na povezavi.

 

Kako to naredim?

Izpolnite obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije in ga oddajte osebno ali po pošti na pristojni finančni urad ali preko e-davkov (Doh-Don). Vložena zahteva velja za nedoločen čas in je ni potrebno vlagati vsako leto. V primeru, da želite svojo odločitev spremeniti in donacijo nameniti nekomu drugemu, je potrebno vložiti novo zahtevo, ki bo razveljavila staro. Vloge oddane do 31. decembra 2022 bodo upoštevane za plačano dohodnino v tem letu.


Podprite delo nevladnih organizacij, namenite jim del dohodnine. 

 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00