Srečanje s kandidati za župane in člane občinskih svetov

V mesecu oktobru po vsej Sloveniji poteka akcija Šola za župane v okviru katere se predstavniki nevladnih organizacij soočajo z županskimi kandidati, ki bodo nastopili na letošnjih lokalnih volitvah z namenom spodbuditi razpravo o tem, kakšno skupnost si želimo. V okviru akcije bo tudi v Zasavju potekal osrednji dogodek v obliki delovnega srečanja, kjer se boste predstavniki društev, zavodov in ustanov pogovorili s kandidati o najbolj perečih problematikah, ki jih zaznavate v lokalnem okolju.

Na srečanju boste imeli priložnost kandidatom za župane in aktualnim županom predstaviti svoje izkušnje iz področja, kjer delujete, z njimi deliti ali izmenjati ideje za nove projekte ali programe, morda podali predloge za sodelovanje in predstavili najrazličnejše pobude za še boljši razvoj občine v kateri delujete.

Vabimo predstavnike NVO (društev, zavodov, ustanov) iz različnih področji, da se udeležite  osrednjega dogodka akcije Šola za župane, ki bo potekal v četrtek, 27. oktobra 2022, v dvorani Doma Svobode, Trg Franca Fakina 4, Trbovlje, od 17.00 do 20.00

Predstavniki nevladnih organizacij se na osrednji dogodek akcije Šole za župane lahko prijavite na TEJ POVEZAVI

Na osrednjem dogodku Šola za župane bodo organizirana štiri omizja. Za vsako občino zasavske regije bo na voljo eno omizje za katerim boste zasedali predstavniki nevladnih organizacij in kandidati za župane iz izbrane občine (Zagorje, Trbovlje, Hrastnik in Litija). Predstavniki nevladnih organizacij boste v omizjih kandidatom predstavili predvsem tiste pobude, katerim bi morali županski kandidati nameniti posebno pozornost ali jih celo vključiti v svoj program.


Še pred samim dogodkom Šola za župane se moramo »izšolati« tudi mi, člani društev, predstavniki zavodov … Na delavnici učenja veščin komuniciranja z bodočimi župani in občinskimi svetniki, nas bo strokovnjakinja za odnose z javnostmi Nina Narat Meden naučila kako predloge, pobude in ideje pravilno zapisati in predstaviti županskim kandidatom, da jih bodo uvrstili v svoj predvolilni program.

Delavnica bo v torek 18.10.2022 od 18.00 do 20.00, preko MS Teams.

Prijava na delavnico na TEJ POVEZAVU

Za dodatne informacije pokličite na 059 927 619 (Tjaša Bajc) ali pišite na tjasa.bajc@consulta.si.

 

Aktivnost je sofinancirana s strani Ministrstva za javno upravo v okviru Sklada za NVO.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00