Spodbujamo prostovoljstvo

V sodelovanju z CSD Zasavje, CSD Litija in Uradi za delo zasavske regije spodbujamo vključevanje posameznikov med prostovoljce ter s tem pridobivanje novih zanj, različnih delovnih izkušenj ter poznanstev, ki jim lahko pomagajo pri zaposlovanju. Na drugi strani številne prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskimi programi svojih programov brez prostovoljcev ne bi uspele tako uspešno izvajati. 

Na Regionalnem centru NVO smo tako pripravili štiri zgibanke s prostovoljskimi deli, ki se jim posamezniki lahko pridružijo v posamezni občini zasavske regije. Vpisanih je 32 prostovoljskih del, ki se jim posamezniki lahko pridružijo. Od prevozov za starejše, družabništva, aktivnosti za otroke, organizacije dogodkov, dela na skupnostnem vrtu in urejanja okolice, vodenja skupin po muzeju ipd. Na voljo je res pestra izbira, ki udeležencem omogoča pridobivanje različnih kompetenc. 

Opisi prostovoljskih del po občinah so dostopni na povezavi in se dopolnjujejo.

Izbirate lahko tako med prostovoljskimi deli v 17-ih nevladnih organizacijah, kot 6-ih različnih organizacijah s prostovoljskimi programi (javni zavodi), ki so v vpisniku prostovoljskih organizacij pri AJPES. Te namreč lahko z udeleženci sklenejo dogovor o opravljanju prostovoljskega dela, ki je tako podlaga za prejemnike denarne socialne pomoči do dodatka za delovno aktivnost. Prejemniki denarne socialne pomoči, ki so hkrati prostovoljci in izpolnjujejo ostale pogoje (potrebno preveriti pri svetovalcu na CSD) lahko namreč prejemajo mesečni dodatek za delovno aktivnost v kolikor so v določenem mesecu opravljali prostovoljsko delo v organizaciji, kjer imajo sklenjen dogovor. Kopijo podpisanega dogovora o opravljanju prostovoljskega dela se odda ob vlogi za denarno socialno pomoč na CSD ali na obrazcu za sporočanje sprememb glede uveljavljanja pravic iz javnih sredstev, za tiste, ki denarno socialno pomoč že prejemajo.

Za dodatne informacije smo nevladnim organizacijam, ki bi rade vključevale prostovoljce v svoje aktivnosti na voljo na info@consulta.si ali 059 927 619. Prav tako smo na voljo posameznikom, ki iščejo prostovoljska dela. 

 

Aktivnosti Regionalnega centra NVO so financirane s strani Ministrstva za javno upravo v okviru Sklada za NVO.

 

 

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00