S programi E+ in ESE mladi odkrivajo Evropo

V sredo, 28. 9. 2022 smo v okviru Evropskega leta mladih na Gimnaziji Litija izvedli dogodek z naslovom Rastem z Evropo. Namen je bila promocija mednarodnih priložnosti za mlade. Poudarek je bil na predstavitvi programa Erasmus + in Evropska solidarnostna enota.

Pri organizaciji in sami izvedbi dogodka so sodelovali mladi, ki so s sovrstniki delili svoje izkušnje iz mladinskih in dijaških izmenjav ter prostovoljstva v tujini. Predstavili so jim, kje so bili, kaj so počeli, kaj je ta izkušnja pomenila njim in ja, prav vsi bi to ponovili. Ste vedeli, da so ta potepanja po Evropi za mlade brezplačna? Da o kopici zanimivih zgodb, piljenja tujih jezikov, novega znanja, pridobljene samozavesti, spoznavanja Evrope, drugih kultur in navad, odstranjevanja stereotipov in pridobivanja novih prijateljev iz cele Evrope, ne govorimo.

Mladi so svoje zgodbe in izkušnje predstavili v Živi knjižnici. Da pa so Evropo lahko tudi okusili smo za njih pripravili tradicionalne slaščice iz Portugalske, Italije, Škotske in Francije, saj se je dobro prepričati, da z bivanjem v tuji državi ne bomo lačni. S strani lokalne organizacije, Društva Lojtra, so lahko spoznali še pogled s strani organizatorja tovrstnih izmenjav in pridobili informacije, kako se tudi sami lahko vključijo v projekte Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota ter program Aktivnega državljanstva, ki ga izvajajo za mlade.

Hvala Robbi, Tina, Brigita, Tomaž in Lovro za delitev svojih izkušenj. Dogodek smo izvedli ob Evropskem letu mladih. V kolikor tudi vas zanimajo takšne aktivnosti nas lahko kontaktirate in povezali vas bomo s pravimi organizacijami.

 

#EuropeanYearofYouth

 #EYY2022 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00