PRIROČNIK o izvajanju občinskih razpisov

Na STIČIŠČU NVO osrednje Slovenije, smo skupaj s CNVOS in ostalimi regijskimi stičišči, izdali Priročnik o izvajanju občinskih razpisov: FINANCIRANJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ NA LOKALNI RAVNI.

Priročnik je zamišljen kot orodje za pomoč slovenskim občinam pri izvajanju javnih razpisov za sofinanciranje projektov in programov NVO. Ker je dosedanja praksa pokazala, da je področje javnega financiranja NVO v lokalnih skupnosti v veliki večini primerov nepravilno urejeno, pomankljivo in nekvalitetno, želimo s Priročnikom pomagati k bolj učinkoviti izvedbi javnih razpisov, s tem pa tudi k bolj kakovostni izvedbi programov in projektov NVO, ki odražajo lokalne potrebe in so skladni z interesi občanov.

Priročnik temelji na analizi 386 občinskih razpisov v 55 občinah in vsebuje nasvete in korake za izvedbo javnega razpisa, primere dobre prakse in vzorce, ki bodo lahko v pomoč slovenskim občinam.

Priročnik pa je namenjen tudi vsem NVO, ki se že oziroma se bodo v prihodnje sofinancirale preko občinskih razpisov in se želijo še bolj podrobno seznaniti s postopkom javnega razpisa.

Do e-verzije Priročnika lahko dostopate TUKAJ.

O možnostih izvajanja predplačil pri financiranju programov in projektov nevladnih organizacij na lokalni ravni si preberite TUKAJ.

Projekti

Stičišče NVO osrednje SlovenijeZLHT - Regionalni center NVOYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

EU - Evropski socialni skladEvropa za državljaneobčina litijaZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

pisarna Ljubljana: Vojkova 63

sreda: 9.00-15.00

T: 01 3209 484

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

ponedeljek in sreda: 9.00-15.00

T: 059 927 619

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

vsak prvi četrtek v mesecu:         8.00-15.00