PRIROČNIK o izvajanju občinskih razpisov

Na STIČIŠČU NVO osrednje Slovenije, smo skupaj s CNVOS in ostalimi regijskimi stičišči, izdali Priročnik o izvajanju občinskih razpisov: FINANCIRANJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ NA LOKALNI RAVNI.

Priročnik je zamišljen kot orodje za pomoč slovenskim občinam pri izvajanju javnih razpisov za sofinanciranje projektov in programov NVO. Ker je dosedanja praksa pokazala, da je področje javnega financiranja NVO v lokalnih skupnosti v veliki večini primerov nepravilno urejeno, pomankljivo in nekvalitetno, želimo s Priročnikom pomagati k bolj učinkoviti izvedbi javnih razpisov, s tem pa tudi k bolj kakovostni izvedbi programov in projektov NVO, ki odražajo lokalne potrebe in so skladni z interesi občanov.

Priročnik temelji na analizi 386 občinskih razpisov v 55 občinah in vsebuje nasvete in korake za izvedbo javnega razpisa, primere dobre prakse in vzorce, ki bodo lahko v pomoč slovenskim občinam.

Priročnik pa je namenjen tudi vsem NVO, ki se že oziroma se bodo v prihodnje sofinancirale preko občinskih razpisov in se želijo še bolj podrobno seznaniti s postopkom javnega razpisa.

Do e-verzije Priročnika lahko dostopate TUKAJ.

O možnostih izvajanja predplačil pri financiranju programov in projektov nevladnih organizacij na lokalni ravni si preberite TUKAJ.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00