Predstavitev spletnih aplikacij Odprti računi za NVO in eConsulta

Vabimo vas na predstavitev spletnih aplikacij Odprti računi za NVO in eConsulta, ki lahko pomembno prispevata k poenostavitvi administracije, finančni transparentnosti in učinkovitejšemu upravljanju nevladnih organizacij.

Predstavitev bo v četrtek, 30.11.20223 od 16.30 do 18.30 preko spretnega orodja MS Teams.

Obe aplikaciji na inovativen način prispevata k poenostavitvi delovanja nevladnih organizacij, s čimer koristita tako vašim članom_icamo, zaposlenim, prostovoljcem_kam kot tudi uporabnikom_cam storitev in nenazadnje vsem ostalim deležnikom_cam ter splošni javnosti.

Program srečanja

Sklop 1: Predstavitev aplikacije Odprti računi za NVO

V prvem sklopu bomo nekaj časa namenili pomenu transparentnosti porabe sredstev nevladnih organizacij, nato pa predstavili aplikacijo Odprti računi, ki je namenjena preprostemu prikazovanju in vizualizaciji vašega finančnega poslovanja. Pri tem bomo skušali biti kar se da praktični in prikazati, kako lahko aplikacijo začnete uporabljati tudi sami.

Odprti računi za NVO

Nevladne organizacije smo prepogosto dojete kot zgolj porabniki javnih sredstev in breme davkoplačevalcev. Takšne negativne percepcije napajajo klimo, v kateri javnost ne vidi našega pomena, ne podpira javnega financiranja in ni pripravljena donirati. Posledično je mnogo težje pridobiti trajnostna sredstva pa tudi dosegati zastavljene cilje. S proaktivno finančno transparentnostjo lahko učinkovito krepimo zaupanje in se izognemo dvomu, obenem pa nam ti podatki omogočijo ustrezen odziv na napade o financiranju. Aplikacija Odprti računi za NVO je namenjena prav temu – transparentnemu in uporabniku prijaznemu prikazovanju porabe vaših sredstev.

 

Sklop 2: Predstavitev programa eConsulta

V drugem sklopu bomo predstavili program eConsulta, ki na enem mestu omogoča vodenje evidenc o članstvu, plačanih članarinah, prostovoljcih in opravljenih prostovoljnih urah, koti tudi izdajanje računov, vodenje blagajne, izdajanje potnih nalogov in pripravo na oddajo letnih poročil ter davčnega obračuna.

eConsulta

Program je namenjen vodstvenim članom društev, blagajnikom, tajnikom in osebam, ki v društvu vodijo tovrstne evidence. Dostopen je prek spleta, glede na vaše potrebe pa se lahko odločite za uporabo v celoti, s funkcijami za vodenje enostavnega računovodstva, vodenje članstva in prostovoljskih ur; ali pa le za uporabo posameznih funkcij.

Lokacija:

Spletno srečanje preko aplikacije MS Teams

 

Termin:

Četetek, 30.11.2023 od 16.30 do 18.30

 

Prijave:

Udeležba na dogodku je brezplačna za društva iz zasavske regije. Prijava je obvezna do 29. 11. 2023. Prijavite se na povezavi: www.consulta.si/prijavnica.

 

Če imate glede dogodka ali obeh aplikacij še kakršna koli dodatna vprašanja, smo na voljo na številki 059 927 619 ali preko maila info@consulta.si,

Veselimo se srečanja z vami!

 

Obe aplikacija sta nastali v okviru projektov digitalizacije financiranih s strani Ministrstva za javno upravo in sta za nevladne organizacije iz zasavske regije brezplačni.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00