Poenostavimo komunikacijo z javno upravo

Pridružite se nam na dogodku, kjer bomo predstavili načine, kako si lahko poenostavite poslovanje in komunikacijo z državo prek uporabe e-storitev državnih organov ali organov javne uprave.

 

Ljubljana, 23.oktober 2019, od 16.30 do 18.30.

Stičišče NVO osrednje Slovenije vas skupaj z Mrežo nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo vabi na dogodek E-uprava za nevladne organizacije, ki bo potekal v sredo, 23. oktobra 2019, od 16.30 do 18.30  v Simbioza BTC City Lab, Letališka cesta 3 (spodnja etaža Emporium) v Ljubljani. 

Spoznali boste e-storitve na državnem portalu eUprava (https://e-uprava.gov.si) in portalu SPOT (e-Vem, http://evem.gov.si/), ki se nanašajo na najpogostejše življenjske situacije nevladnih organizacij kot so registracija društva, prijava javne prireditve, zbiranje prostovoljnih prispevkov itd. Prav tako bomo predstavili postopek pridobitve kvalificiranega digitalnega potrdila za e-poslovanje z državnimi organi ali organi javne uprave

Program

16.30 – 17.30 Najpogosteje uporabljene e-storitve za nevladne organizacije na portalu eUprava in portalu SPOT (e-Vem) ter pridobitev kvalificiranega digitalnega potrdila za NVO (mag. Tatjana Mizori Zupan in Ana Oblak, Direktorat za informacijsko družbo in informatiko na Ministrstvu za javno upravo).

17.30 – 17.50 Izkušnja in koristi uporabe e-storitev za nevladne organizacije na portalu eUprava (Ana Pleško, Simbioza Genesis).

17.50 – 18.10 Izkušnja in koristi za nevladne organizacije pri uporabi podportala E-demokracija (mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo).

18.10 – 18.30 Pogovor o potrebah in predlogih NVO v povezavi z uporabo e-storitev na portalih eUprava in SPOT. Zaključki bodo posredovani Direktoratu za informacijsko družbo in informatiko.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe preko spletne prijavnice  do torka, 22. oktobra. Število mest je omejeno. Dodatne informacije so vam na voljo na elektronskem naslovu simon.delakorda@inepa.si oziroma preko telefonske številke 041 365 529.

Projekti

Regionalni center NVOStičišče NVO osrednje SlovenijeYOUTH IS EUROPEAN FUTURE-Mladi so prihodnost Evrope- mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos-informiranje in podpora pobratenju

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

vsak dan med 9.00 in 15.00

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru