Podpisan je sporazum med nevladnimi organizacijami iz občine Vodice in Občino Vodice

V petek, 29.05.2015 je od 17.00 do 19.00 ure, v sejni sobi Občine Vodice, potekalo srečanje nevladnih organizacij iz občine Vodice, ki ga je organiziralo Stičišče NVO osrednje Slovenije. Na srečanju so župan občine Vodice, g. Aco Franc Šuštar in 13 nevladnih organizacij iz občine Vodice skupaj podpisali Sporazum med Občino Vodice in nevladnimi organizacijami iz območja občine Vodice.

Podpisan sporazum  vsebuje osnovna načela za medsebojni odnos, skupne zaveze za partnersko sodelovanje pri zagotavljanju kakovosti življenja občank in občanov, spodbujanje prostovoljstva in samega razvoja civilne družbe. Občina je s podpisom sporazuma tudi formalno potrdila pomembno vlogo nevladnih organizacij pri delovanju v občini Vodice in se zavezala, da bo v duhu nevladnim organizacijam prijazne občine delovala tudi naprej.

Pristop k podpisu sporazuma bo mogoč tudi naprej. Do 15.6.2015, bo mogoče sporazum podpisati na Občini Vodice, v času uradnih ur v ponedeljek in petek: 10:00 - 12:00, sreda: 10:00 - 12:00 in 14:00 - 17:00.

Občina Vodice predstavlja dobro prakso podpore nevladnih organizacij na ključnih področjih, kar spremljamo tudi s Semaforjem sodelovanja. So ena izmed treh občin v osrednji Slovenij, ki ima sklenjen sporazum o sodelovanju. Občina omogoča brezplačen najem prostorov za nevladne organizacije, oglaševalska mesta za oglaševanje nepridobitnih dejavnosti in tudi sofinancira programe/projekte nevladnih organizacij, ki se financirajo iz državnih, evropskih ali drugih neobčinskih virov. Delno omogoča večletno financiranje programov nevladnih organizacij in v okviru podeljevanja občinskih priznanj nagrajuje tudi prostovoljce, ter tako spodbuja prostovoljsko delo.

Podpisani sporazum je dostopen tukaj.

Utrinke s srečanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji (foto: Rok Štupar):

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru