Plačilo davka od dobička

30. april je rok za plačilo obveznosti po davčnem obračunu.  Davčni zavezanci, kamor sodijo vse pravne osebe, torej tudi društva, zasebni zavodi in ustanove, so obračun davka od dohodka pravnih oseb v elektronski obliki oddali do konca marca

Na podlagi oddanega obračuna davka od dohodka pravnih osebe je potrebno eventuelni obračunan davek plačati do konca meseca aprila, sicer se od davkov, ki niso bili plačani v predpisanem roku, plačajo zamudne obresti. Znesek obračunanega davka je potrebno plačati na TRR proračuna države SI56011008881000030, referenca: SI19 davčna Številka-80004.

Ne pozabite pa tudi na plačilo akontacij davka, ki jo lahko plačujemo v mesečnih ali trimesečnih obrokih. Če znesek akontacije presega 400€ plačujemo mesečne akontacije oz. v trimesečnih obrokih, če je znesek manjši od 400€.  Akontacijo prav tako plačujemo na TRR proračuna države SI56011008881000030, referenca: SI19 davčna Številka-80002. Akontacijo plačujemo do 10. v mesecu za pretekli mesec oz. na vsake tri mesece.

Če ste v preteklem letu plačali več akontacije davka od dohodkoa pravnih oseb kot ste obračunali davka, potem vam bo FURS v 30 od predložitve obračuna vrnil preplačan znsek davka. Pri tem velja spomniti, da se davčnemu zavezancu vrne davek, če preplačilo ni nižje od 10€, ter da se zmanjša za znesek davkov, ki jim je že potekel rok plačila pri davčnem organu. 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru