Oddaja letnih poročil do konca maja

NE POZABITE – rok za oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb ter letnega poročila (bilanca stanja in izkaz poslovnega izzida) na AJPES (vse za leto 2019) je 31. maj 2020.

S sprejetim Zakonom o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju so se letos zaradi posledic epidemije zamaknili roki za predložitev davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti in davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb ter za oddajo letnih poročil Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (vse za leto 2019) z 31. marca na 31. maj 2020.

V skladu s predpisi morajo organizacije predložiti letno poročilo, kamor sodi bilanca stanja in izkaz poslovnega izida za preteklo poslovno leto, davčni obračun, tj. obračun davka od dohodka pravnih oseb in organizacije, ki so vpisane v razvid prostovoljskih organizacija tudi poročilo o prostovoljstvu.

Več o tem tukaj.

Ker se je rok oddaje letnih poročil podaljšal do 31. maja 2020, se lahko tudi občni zbori društev izpeljejo do 31. maja 2020. Občini zbor društva sprejme in potrdi letno poročilo. Ker je še vedno prepovedano javno zbiranje je mogoče, da zaradi teh izrednih razmer občni zbor izvede elektronsko ali dopisno. Priporočljive korake izvedbe zbora članov na daljavo najdete na tej povezavi.

 

Za več informacij in pomoč pri pripravi letnega poročila pokličite na 059 927 619 ali nam pišite na tjasa.bajc@consulta.si.

 

Za nevladne organizacije iz zasavske regije je svetovanje brezplačno. Izvaja se v okviru programa Regionalni center NVO, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00