Objavljena sta razpisa Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji

Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji je objavilo dva razpisa za sofinanciranje manjših projektov v višini med 3.000 in 10.000 ameriških dolarjev. Razpisa sta namenjena sofinanciranju kulturnih projektov ter sofinanciranju projektov nevladnih organizacij.

 

Prvi je razpis za sofinanciranje kulturnih projektov za leto 2021. Namenjen je podpori projektom, ki podpirajo kulturne izmenjave ter spodbujajo kulturne vezi med ZDA in Slovenijo. V okviru razpisa veleposlaništvo podpira aktivnosti kot so izmenjave, kulturne in umetniške prireditve, razstave, delavnice, predavanja ter kulturne projekte, ki spodbujajo in poglabljajo razumevanje ameriške kulture. Rok za prijavo je 15.8.2021. Na razpis se lahko prijavijo neprofitne kulturne organizacije, registrirane v Sloveniji ali v Združenih državah Amerike, ter umetniki in kulturni delavci iz Slovenije in Združenih držav Amerike, ob izpolnjevanju drugih razpisnih pogojev.

Drugi pa je razpis za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij za leto 2021, ki je namenjen podpori dobro zasnovanih in vodenih projektov, ki prispevajo k razvoju nevladnega sektorja v Sloveniji. V letu 2021 so prednostne vsebine regionalno in čezatlatnsko sodelovanje, podjetništvo, inovacije, ekonomske reforme, spodbujanje proste trgovine, ženske v STEM, mednarodna varnost, boj proti terorizmu in varnostna vprašanja, energetska varnost in diverzifikacija, digitalizacija, spletna varnost in umetna inteligenca, boj proti korupciji, dobro upravljanje, krepitev vladavine prava, transparentnost, neodvisni mediji in raziskovalno novinarstvo, človekove pravice, vključevanje mladih, prostovoljstvo, aktivno državljanstvo, varovanje okolja. V okviru razpisa je sofinanciranje namenjeno krepitvi sodelovanja med obema državama. Na razpis se lahko prijavijo slovenske nevladne organizacije, zadnji dan za prijavo pa je 16.8.2021. Projekti morajo imeti določen datum začetka in zaključka. Če se projekt izvaja v sodelovanju z drugo organizacijo, je potrebno predložiti pismo podpore / zaveze partnerske institucije.

Dobro je vedeti

Vključevanje ameriške komponente je lahko v nekaterih primerih zahtevna naloga, saj trenutne razmere in omejitve potovanj otežujejo prihod ameriških državljanov v Slovenijo. Veleposlaništvo zato spodbuja kreativnost pri izkoriščanju virtualnih virov in lokalnega znanja. Pri tem pa opozarja, da bodo, zaradi omejenih razpoložljivih sredstev, projektni predlogi, ki ne zahtevajo mednarodnih potovanj ali ki zajemajo alternativno virtualno komponento bolj konkurenčni.

Postopek prijave je izredno konkurenčen, zato zaradi zagotavljanja poštenosti in nepristranskosti postopka, veleposlaništvo ne more individualno pomagati ali svetovati posameznim prosilcem in /ali prijavnim organizacijam.

Projektni predlogi morajo biti pripravljeni v angleškem jeziku, ali skupaj z angleškim prevodom, dokazila pa so lahko v slovenskem jeziku. Projektni proračun mora biti izračunan v ameriških dolarjih. Projektni proračun mora vsebovati tudi delitev stroškov in prispevke v naravi. Če želite zagotoviti hiter pregled in obdelavo projektnega predloga, navedite tudi podrobno razčlenitev stroškov za celoten projekt (ne samo za tisti del, za katerega zahtevate financiranje), vključno s posebnimi kategorijami, za katere bodo uporabljena sredstva, če so na voljo.

Več informacij o posameznem razpisu je na voljo na povezavi v nazivu razpisa v zgornjem besedilu.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZobčina litijaZagorje ob Savi

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00

 

pisarna Zagorje: C. Borisa Kidriča 2

po dogovoru