Objavljen razpis za srednje projekte v okviru programa ACF v Sloveniji

Nevladne organizacije imate priložnost pridobiti sredstva v vrednosti od 5.000 do 50.000 € za izvedbo projektov, ki prispevajo k krepitvi zagovorniške in watchdog vloge nevladnih organizacij in/ali povečanju podpore državljanski vzgoji in človekovim pravicam. V okviru Javnega razpisa za srednje projekte je na voljo 421.300 € za projekte s področja demokracije, človekovih pravic, vključno z enakostjo spolov, socialne pravičnosti in podnebnih sprememb. Rok za prijave je 23. 1. 2023 ob 12. uri.

Active Citizens Fund (ACF) Slovenija je z donatorji Norveško, Islandijo in Lihtenštajnom podpisal pogodbo za dodatna sredstva v višini pol milijona evrov za program ACF po tem, ko je julija Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko predlagala, da se sredstva, ki so še na voljo v okviru Finančnega mehanizma EGP prerazporedijo na program ACF.

Z dodatnimi sredstvi bosta tako izvedena dva nova javna razpisa. Poleg razpisa za srednje projekte bo v začetku decembra objavljen še Javni razpis za projekte za hiter odziv. V okviru tega razpisa bo na voljo okoli 70.000 €, zaprosili pa boste lahko za največ 5.000 €.

CNVOS vabi na informativno delavnico

Za razpis bodo pri CNVOS, 24. 11. 2022 ob 10. uri, preko Platforme ZOOM organizirali informativno delavnico. Za udeležbo so obvezne prijave na tej povezavi. Posnetek delavnice bo na voljo tudi na CNVOS YouTube kanalu. Kot vedno, pa se lahko z vprašanji obrnete na CNVOS po telefonu (01 542 14 22) ali elektronski pošti podpora@acfslovenia.si. Za pomoč pa smo vam na voljo tudi na Consulta.si po telefonu (059 927 619) ali elektronski pošti info@consulta.si.

 

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00