Objavljen je javni razpis za razvoj prostovoljskih organizacij

Objavljen je razpis za razvoj prostovoljskih organizacij s katerim želi Ministrstvo za javno upravo (MJU) prispevati k razvoju prostovoljskih organizacij ter kreiranju novih prostovoljskih programov v okolju oziroma skupnosti. Skupno je na voljo 2.100.000 €, rok za prijavo pa je 7. december 2022.

 

Sofinancirano bo predvidoma 35 delovnih mest za mentorje in/ali koordinatorje prostovoljstva v prostovoljskih organizacijah. Ministrstvo je za ta namen namenilo 2.100.000 €, posamezna vloga pa bo sofinancirana v skupni višini do največ 60.000 €.  

Delo mentorja na področju prostovoljstva obsega skrb za prostovoljce, uvajanje prostovoljcev v delo, motiviranje, svetovanje, vodenje prostovoljcev, povezovanje, spodbujanje, nudenje podpore, ipd. Koordinator prostovoljstva pa usklajuje delo in procese, povezuje prostovoljce z ljudmi, oblikuje urnike dela prostovoljcev, usklajuje delovanje prostovoljcev z organizacijo, vodstvom, sodelavci, ipd.

Vsak prijavitelj odda le eno vlogo v okviru katere lahko zaprosi za sofinanciranje največ enega delovnega mesta. Pri tem je pomembno:

  • Zaposlitev mora biti sklenjena za neprekinjeno obdobje najmanj 27 mesecev, MJU pa sofinancira delovno mesto za obdobje 24 mesecev.
  • Zaposlitev mora biti sklenjena za polni delovni čas. Zaposlitev za krajši delovni čas je možna le v primeru, da je osebi z odločbo priznana pravica do skrajšanega delovnega časa.
  • Iz vsake statistične regije bo sofinancirana 1 projektna vloga, ki bo dosegla najvišje skupno število točk in dosegla minimalni kakovostni kriterij.

Na razpisu lahko kandidirajo organizacije, ki na dan prijave izpolnjujejo vse navedene pogoje:

  • So nevladne organizacije, ki izpolnjujejo pogoje določene v 2. členu Zakona o nevladnih organizacijah.
  • So vpisane v vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom skladno z Zakonom o prostovoljstvu.
  • So najmanj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije.
  • So imele v letu 2021 najmanj 25.000 € prihodka.
  • Imajo zaposleno vsaj 1 osebo za polni ali krajši delovni čas,
  • Niso v stečajnem postopku, postopku prenehanja delovanja, postopku prisilne poravnave ali postopku likvidacije.

Rok in način oddaje vloge

Vloge je potrebno oddati najkasneje do 7. decembra 2022 do 23:59. Vloga mora biti oddana v tiskani obliki, izključno po pošti s priporočeno poštno pošiljko na naslov: Ministrstvo za javno upravo, tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana.

Ministrstvo vabi na predstavitev razpisa

Ministrstvo bo organiziralo informativno delavnico za potencialne prijavitelje, kjer bo podrobneje predstavljen javni razpis. Delavnica bo potekala v četrtek, 17.11.2022, ob 10. uri preko orodja MS Teams. Prijave niso potrebne, vse kar morate storiti je, da ob najavljeni uri kliknete na to povezavo.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00