Občni zbor izveden preko zoom-a

Čas je za izvedbo občnih zborov v društvih, še vedno pa je prepoved zbiranja več kot deset ljudi. Nevladnim organizacijam iz zasavske regije v okviru Regionalnega centra NVO prihajamo pri tem nasproti in vam omogočamo, da brezplačno uporabite orodje zoom brez omejitve trajanja dolžine srečanja in z možnostjo sodelovanja do 100 oseb. Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije Covid-19 namreč omogoča, da se ne glede na določitve statuta oziroma pravil, občni zbor izvede korespondenčno, tako tudi z uporabo online orodij.

Kaj vam v okviru Regionalnega centra NVO omogočamo?

  • možnost tehnične podpore pri izvedbi online dogodka preko zoom-a
  • individualna seznanitev z uporabo in funkcijami zooma
  • možnost sodelovanja do 100 oseb
  • brez časovne omejitve trajanja srečanja
  • brezplačna uporaba orodja zoom za NVO iz zasavske regije

Kako lahko izpeljete občni zbor preko zoom-a in kaj vam ta omogoča

Delitev gradiva

Z udeleženci občnega zbora, ki poteka preko spleta lahko vsa gradiva, predstavitve, slikovni material idr. delite, tako da ga vsi udeleženci dogodka vidijo na svojem zaslonu. To vam omogoča funkcija Share Screen.

Glasovanje ali potrjevanje sklepov lahko med udeleženci občnega zbora izvedete na dva načina:

Vpis v pogovorno okno Chat

V pogovorno okno (Chat) vpišete sklep, ki se sprejema in udeleženci z zapisom v Chat tega potrdijo ali pa ne. Prav tako se lahko na tak način izvedejo glasovanja, če ne gre za tajno glasovanje. Orodje nam omogoča tudi izvoz Chat-a v tekstovni obliki.

Kje najdemo funkcijo Chat?

 

Oddaja glasu za ali proti  

S funkcijo za oddajo glasu (yes no) lahko udeleženci oddajo svoj glas za in proti. Oddani glasovi za in proti pa se tudi samodejno seštevajo, tako nimate težav s preštevanjem glasov.

Kje najdemo funkcijo za glasovanje?

Sodelovanje udeležencev

Udeleženci se lahko preprosto vključijo v razpravo z vključitvijo svojega mikrofona ali preko pogovornega okna (Chat). Pri večjih skupinah ljudi je priporočljivo, da ima le govornik vključen mikrofon ostali udeleženci pa izključene, da ne prihaja do prevelikih šumov in se govornika dobro sliši. K besedi se lahko posameznik prijavi tudi z dvigom roke (Raise Hand) in ga moderator povabi, da vključi mikrofon, ko mu želi dati besedo. 

Z dvigom roke (Raise Hand) lahko prav tako udeleženci izrazijo svoje strinjanje ali nestrinjanje s podanimi predlogi.

Zagotovo je pri večjem številu udeležencev potrebna podpora dodatnih oseb, ki pomagajo, da takšno online srečanje gladko poteka. Če bi radi rezervirali termin za brezplačno uporabo zoom-a za izvedbo vašega občnega zbora se nam nevladne organizacije iz zasavske regije javite na klara.krzisnik@consulta.si ali pokličite 059 927 619.

Projekti

Regionalni center NVOERAS - evropsko zavezništvo za podporo prostovoljstvuStarost - darilo mladimYOUTH IS EUROPEAN FUTURE - Mladi so prihodnost Evrope - mreža mest proti EvroskepticizmuYOUROPE: S povezovanjem do boljše EvropeEvropski center za informiranje civilne družbeTwinfos - informiranje in podpora pobratenjuRegionalni center NVOStičišče NVO osrednje Slovenije

Sofinancerji

Ministrstvo za javno upravoEvropa za državljaneESEZRSZZ

Hitri kontakt

E: info@consulta.si

T: 059 927 619

 

pisarna Litija: Ponoviška cesta 12

od ponedeljka do petka 

med 9.00 in 15.00